joi, 17 decembrie 2015

Sanctiuni penale impotriva parintelui alienator

Gasiti anexat (https://goo.gl/v67ay4) o sentinta interesanta dpdvv jurisprudential.  Care justifica de ce ar fi nevoie de clarificari sub aspectul modului in care se trateaza penalizarea dpdv penal a parintilor alienatori – o f buna justificare a Instantei care a admis plangerea parintelui alienat impotriva rezolutiei de NUP data de procuror. Exista o diferenta dintre “opunerea la executare” venita din partea adultului si “refuzul executarii” din partea copilului.  “refuzul copilului” trebuie sa aiba ca efect strict consilierea acestuia si bineinteles nederularea excutarii. Nu ar trebui sa aiba ca efect “albirea” adultului de vina opoztiei la executare sau a ascunderii minorului (de exemplu actiunea de a duce copilul la alta adresa pentru ca executarea sa nu se poata face).  Din pacate de cele mai multe ori procuratura se foloseste cu rea vointa de acest refuz al minorului pentru a acorda un NUP in privita alienatorului.

Si acum, cateva idei despre cum ar putea arata noul cod de procedura civila:

Sau cum ar putea arata codul penal:


in cazul unei viitoare modificari legislative.

Colectivul ARPCC

[ngo3569]

4 comentarii:

Madalin spunea...

Aveti aici (http://goo.gl/9yZwZc) cea mai mare penalitate data unui parinte alienator in Romania 45.000 de lei. Hotararea este definitiva executorie si data unui parinte care isi alieneaza copilul si nu respecta programul de relatii personale. O judecatoare normala care incearca astfel sa constranga un parinte ca nerespectarea unei sentinte definitive si irevocabile se pedepseste. Am fost propriul meu avocat si dupa o lupta de mai bine de 1 an am castigat o lupta dar nu si razboiul. Sper de maine sa se schimbe situatia daca nu de luni fac executarea pe bani si alte lucruri.

Daniel spunea...

Felicitari!!!!! Tot respectul. Si eu am primit o sentinta a executorului jucatoresc, und a primit amenda 900 Ron pe zi, decizia 3274/1748/2015, si tot nu mi a dat copilul!
VEdeti aici http://goo.gl/5mhDjS

Madalin spunea...

Da si la mine a primitb520 plus 900 la executor pe care si la mine le a platit....dar acum e vb de 500 ron pe zi.
Pentru primele 3 luni a primit 45.000 ron apoi o sa plateasca inca 45.000 pentru urmatoarele 90 zile si asa oana la 18 ani...adica inca 8 ani de acum incolo

Daniel spunea...

E prea putin.. Daunele si timpul pierdut nu se pot recupera niciodata.. Miliarde de euro! Te felicit pentru ca ai mers pana la capat! Aceasta sentinta este pentru toti taticii, care nu isi pot vedea copiii o alinare, ca se face dreptate. Poate prin amenzi, o obliga sa respecte hotararea!

Cele mai citite