duminică, 20 decembrie 2015

Amendament la legea violentei in familie

Mai multe detalii aici:


Deputatii au votat, miercuri, cu o majoritate covarsitoare o propunere legislativa prin care instantele de judecata sunt obligate sa emita ordine de protectie pentru victimele violentei in familie de urgenta, in maximum trei zile de la depunerea cererii. Liberala Valeria Scheleanu a sustinut ca legea vine in ajutorul victimelor, care primesc ordine de protectie mult mai tarziu decat au nevoie de asemenea masuri. Camera Deputatilor a fost decizionala, iar legea va merge spre promulgare la Cotroceni. 

Propunerea legislativa, adoptata cu 307 voturi, un vot impotriva si o abtinere, modifica art. 27 din Legea nr.217/2003 cu privire la prevenirea si combaterea violentei in familie. Astfel, instantele de judecata sunt obligate sa emita ordinele de protectie de urgenta, in maximum 72 de ore de la depunerea cererii. Pana in prezent, singura precizare din lege era: ”cererile se judeca de urgenta”. 

Deputata liberala Valeria Scheleanu a sustinut ca: ”Aceasta lege vine in ajutorul tuturor victimelor, care de cele mai multe ori, din cauza masurilor premergatoare a procedurilor de regularizare destul de anevoioase, ajung sa obtina ordine de protectie mult mai tarziu decat au nevoie de asemenea masuri din partea instantelor de judecata”. 

Astazi s-a votat un proiect foarte important legat de violenta in familie. Principala modificare este ca procedura a fost simplificat si ordinul de protectie va fi emis de instantele de judecata intr-un termen record, de 72 de ore. Ne confruntam cu foarte multe cazuri de violenta domestica care au ramas neraportate, cu foarte mulye victime colaterale. Nu mai poti sa lasi luni de zile victima in aceeasi casa cu agresorul, inseamna ca nu intelegi realitatea”, a precizat co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Camera Deputatilor a fost decizionala, iar legea va merge spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Colectivul ARPCC

--------------------------------------------------------
[ngo217][A] Amendament la legea violentei in familie


Niciun comentariu:

Cele mai citite