Misiunea noastră

„Un copil are 2 mâini ca să fie ţinut de ele de către ambii părinţi" (anonim)


Credem cu tărie că interesul superior al copiilor este acela de a fi aproape de ambii părinți, chiar dacă părinții au hotărât să nu mai locuiască împreună. Milităm pentru reducerea traumelor asociate cu divorțul și separarea copiilor prin:
  • educația părinților
     (pentru a trata cu mai multă responsabilitate divorțul, având în centrul atenției lor protejarea echilibrului emoțional al copiilor lor), 
  • educația judecătorilor, a avocaților, a notarilor și a mediatorilor (pentru a standardiza programe de legături personale mai apropiate de nevoile psihologice ale copiilor), 
  • educația psihologilor și a specialiștilor din cadrul autorităților tutelare sau din cadrul direcțiilor generale de asistență socială (pentru a înțelege mai bine, de exemplu, nevoile copiilor ai căror părinți sunt aflați într-un conflict în justiție) 
  • educația profesorilor, educatorilor, învățătorilor, medicilor curanți și de familie (pentru a înțelege mai bine responsabilitatea pe care Școala și Spitalul o au în a proteja legăturile personale între minor și părinți, indiferent de statutul juridic al acestora).
  • educația polițiștilor de proximitate și a procurorilor implicați în cauze care implică nerespectarea programelor de legături personale dintre minori și orice persoană semnificativă din viața lor.


Cine ne inspiră
Cristi Danileț, actual membru CSM, un reformator al Justiției române, care a pornit proiectul Vin Codurile prin care se încearcă pentru prima dată în România, unificarea jurisprudenței din România în materia civilă și penală, cu precădere în materia divorțului și a problematicii custodiei comune.

Judecătorul Adrian Neacșu, actual membru CSM și un reformator al Justiției române, părintele Juridex, inițiativa care își propune accesul liber al cetățenilor la absolut toate sentințele judecătorești emise în România, acces care va permite creșterea transparenței actului de justiție, eliminarea arbitrariului în deciziile date de către judecători și, în timp, unificarea reală a jurisprudenței din România.

Maica Tereza, care a dat un exemplu de dăruire și sacrificiu pentru o cauză bună. Citiți aici o poezie manifest care credem că reflectă valorile după care ne conducem.

Mahatma Gandhi, care a reușit prin leadership-ul său ne-agresiv să schimbe un întreg continent.

Cele mai citite