vineri, 11 ianuarie 2013

Inregistrarea sedintelor de judecata

Deseori in procesele civile avand ca obiect custodia copiilor, exista discrepante masive intre cele afirmate de parti in interogatoriul reciproc (de copilul audiat sau de catre martorii chemati sa depuna marturie) si cele consemnate in incheierile de sedinta, declaratiile consemnate de greferi, etc.

Inca din anul 2006 s-a dat hotararea din 13.04.2006 a CSM care permitea ca sedintele de judecata poata sa fie inregistrate de catre mass media in anumite cazuri. Exista de asemenea un proiect ca toate sedintele de jusecata sa fie inregistrate. An de an insa, din cauza constrangerilor bugetare, acest proiect a a fost amanat de cate Ministerul Justitiei.

Avem placerea sa observam ca in fine, proiectul a inceput, dovada este pilotul care se desfasoara incepand cu luna septembrie 2012 la Tribunalul Bucuresti.


ARPCC considera ca aceasta masura de inregistrare a sedintelor de judecata va ridica calitatea actului de justitie, va stimula judecatorii si grefierii sa isi profesionalizeze conduita si va permite corectarea opreativa a eventualelor discrepante sesizate de justitiabili dintre afirmatiile facute in fata instantei si cele consemnate in incheierile de sedinta sau depozitiile scrise.

Colectivul ARPCC

alte informatii mai recente despre acest proiect se gasesc aici

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Cele mai citite