luni, 4 martie 2013

Dick Hoyt, părintele care şi-a ajutat fiul să-şi depăşească limitele fizic


Dick Hoyt, părintele care şi-a ajutat fiul să-şi depăşească limitele fizice
În 1962 se năştea în familia lui Dick şi Judy Hoyt fiul lor Rick.
 Ca urmare a unei lipse de alimentare cu oxigen a creierului său la naştere, Rick a fost  diagnosticat cu o paralizie cerebrală spastică.
Deşi au fost sfătuiţi să accepte instituţionalizarea copilului într-un aşezământ specializat, părinţii acestuia nu au abandonat lupta.
Văzând că pe Rick îl pasionau întrecerile sportive, Dick a a participat împreună cu acesta într-o întrecere sportivă organizată în primăvara anului 1977. Dick a împins căruciorul cu rotile al fiului său pe o lungime de 5 mile, terminând întrecerea penultimii.
Remarcând efectele benefice asupra psihicului copilului pe care îl aveau participările la astfel de competiţii, Dick a participat împreună cu Rick la peste 1000 de întreceri sportive, inclusiv maratoane, biatloane şi triatloane. În 1992, Dick şi Rick au pedalat şi au alergat 3735 de mile în 45 de zile.
Dick a tras barca fiului său cu ajutorul unui cablu de bungee legat în jurul taliei sale, el fiind în altă barcă, a pedalat împreună cu acesta pe o bicicletă specială de 2 locuri şi a împins în alergări căruciorul cu rotile construit  pentru astfel de întreceri.
Urmând puterea exemplului tatălui său, Rick a învins toate piedicile, a absolvit Universitatea Boston în 1993 şi a lucrat la Colegiul Boston într-un laborator de calculatoare.
Prezentarea echipei Hoyt a fost inaugurată în cadrul Ironman Hall of Fame în 2008.
Mai multe detalii puteţi găsi urmărind link-urile:
http://www.youtube.com/watch?v=64A_AJjj8M4
http://www.teamhoyt.com/about/index.html
Gabriel V. 

Niciun comentariu:

Cele mai citite