duminică, 3 martie 2013

CONFERINȚA DIN 5 FEBRUARIE 2013 din SENATUL REPUBLICII ITALIENE

ÎNFRUNTAREA CRIZEI FAMILIEI ÎN NUMELE COPIILOR
Traducere în limba română: Nicu Dinuța [ngo512]

Prezentarea primului articol medico-științific italian cu privire la custodia comună și alternativă, de Vittorio Vezzetti, cu participarea Senatorului Gallone.
În pofida promulgării, acum șapte ani în urmă, legii 54/06 privitoare la custodia comună, este comun în Italia (ca și în majoritatea țărilor europene) ca atunci când cuplul se desparte copilul să fie plasat (dacă nu chiar încredințat) la unul dintre părinți marginalizând astfel rolul celuilalt părinte. Toate acestea aduc mari repercusiuni (atât din punct de vedere biomedical cât și din punct de vedere social) asupra minorilor și, astfel asupra întregii societăți.

Scopul acestui congres este de a revedea cele mai bune dovezi științifice internaționale pe această temă și de a focaliza cu ajutorul experților recunoscuți modalitățile corecte de a le introduce în mediul legislativ și chiar jurisprudențial.

Congresul se bazează pe importantul articol CUSTODIE COMUNĂ: INTERESUL MINORULUI ÎN DIFERITELE STRUCTURI FAMILIALE, recent publicat în prestigioasa Revistă a Societății italiene de Pediatrie Preventivă și Socială.

Fiind vorba despre primul articol italian medico-științific pe această temă, și datorită importanței sale, într-un timp foarte scurt acesta a fost tradus în engleză, spaniolă, cehă, română și ucraineană. În Argentina este deja fundamentul unei propuneri de lege cu privire la executarea autorității părintești de către ambii părinți. În România a fost deja introdus în ca o propunere a societății civile în procesul de reformă legislativă privitoare la protecția copiilor.

Pentru a evita contestații bazate pe elemente de prejudecată sau de natură sociologică acesta se bazează pe cele mai importante și mai extinse cercetări internaționale, fără vreo conotație geopolitică tipică, publicat în cele mai prestigioase reviste științifice mondiale, împreună cu validarea statistică a rezultatelor. Rezultatul a ani de cercetare, selecție și traducere, acest articol implică la nivel global peste 200.000 de minori pe patru continente.

Studiile cele mai importante examinate sunt: Cercetarea Sarkady (implică 22.300 de minori), Studiul Bauserman (implică 2.660 de minori), Studiul Jablonska Lindbergh (implică 15.428 de minori), cercetarea Children Society(implică 184.496 de minori), raportul oficial al guvernului australian (implică peste 70.000 de familii).

Abordarea "științifico-juridică" aleasă de autor permite prezentarea acestuia în fața instanțelor, în fața serviciilor sociale și la consultanților tehnici. În experiența autorului acesta a cunoscut ca rezultat o creștere răsunătoare a custodiilor comune și/sau alternative din punct de vedere material și, oricum, a afectat în mod deosebit prevederile judiciare

Niciun comentariu:

Cele mai citite