vineri, 11 martie 2016

Statul Missouri a adoptat documentele proiectelor de lege pentru custodie comună

Traducător: Alina-Elena BUNEA



Persoana de contact din Missouri, Linda Reutzal, ne ţine la curent cu progresul celor două campanii ale proiectelor de lege ce privesc custodia comună din

Parlament și Senat. Proiectul de lege se găsește aici.
Reutzal este optimistă cu privire la șansele lor de trecere. Aici este mesajul ei pentru mine, urmat de actualizarea ei.

Legislaţia din Missouri are două noi proiecte de lege pentru Custodie Comună în sesiunea din 2016.

Proiectul de lege din Parlament, HB 2055, este sponsorizat de reprezentatul Kathryn Swan, iar proiectul de lege din Senat, SB 964, este sponsorizat de senatorul Wayne Wallingford. Ambele utilizează același limbaj pentru a face clar faptul că minorii după divorţ/ separare doresc și au nevoie de acces egal la ambii părinţi; proiectele de lege clarifică faptul că accesul la ambii părinţi este în interesul superior al copilului. Cercetarea și bunul simţ arată că minorii doresc și au nevoie la acces egal la ambii părinţi și la familiile lor extinse. Acest lucru se află în ADN-ul lor!

Sperăm că aceste proiecte de lege din 2016 să nu aibă aceeași soartă ca proiectele din anul trecut. Proiectele ce privesc custodia comună din 2015 au fost respinse de către Asociaţia Baroului din Missouri. Ne am adresat preocupărilor lor, însă proiectele nu au trecut de comisie.

Un purtător de cuvânt al baroului a informat un sponsor anul trecut despre Comitetul de Revizuire Legislativă pentru Baroul din Missouri.Asociaţia a adus problema asupra calităţii de membru la conferinţa lor anuală vara trecută. Aceștia ar putea ajuta cu schiţa limbajului pentru sesiunea viitoare. Am cerut Baroului să păstreze aceste lucruri în vedere.

Parentajul copilului dumneavoastră nu ar trebui să depindă de:

Cât de bogat ești;
Ce judecător ai;
În ce regiune/district/stat locuiești;
Afirmaţiile nedovedite;
Talentele avocatului.

Ei bine, acum suntem în 2016 și nimeni nu a auzit de Baroul MO, chiar dacă sponsorul a întrebat de mai multe ori.

Reprezentantul Swan și un cercatator legislativ foarte documentat, plus câţiva activiști și-au creat propriul lor limbaj. Suntem mulţumiţi de schimbări. Și din moment ce Baroul din Missouri a fost prea ocupat să ajute, sperăm că nu ne va opri nici o opoziţie. Copiii au dreptul intrinsec la ambii părinţi, deci custodia comună este cea mai bună metodă pentru interesul superior al acestora. Refoma Curţii de familie a fost întotdeauna o problemă pentru copil. Copiii din Missouri nu mai pot aștepta. Nu copiii divorţează, ei își iubesc familiile chiar și extinse și ei nu își doresc să fie folosiţi drept pioni în industria creatoare de bani a divorţului.


Iată actualizarea lui Reutzel: [Noi] Am vorbit cu liderii parlamentului și senatului. Ambii au fost de acord. De asemenea, am vorbit cu purtătorul de cuvânt al Parlamentului, și el ne susţine de asemenea. Niciunul nu a făcut referire la comisie, însă putem asigura că vor face referire. Deci munca noastră va fi cu membrii comisiei. Am avut o prezentare la Missouri Black Caucus anul trecut, iar președintele este în favoarea schimbării acestor legi.


ref.[ngo3740]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite