joi, 3 martie 2016

Lamuriri referitoare pensiei alimentare

                                                                                                                          INTREBARE
                                                                        

                                                                                    Buna ziua, 
Sunt in situatia de a divorta, cu toate ca nu doresc acest lucru, si as dori sa stiu despre calculul pensiei alimentare. Va intreb pentru ca eu lucrez in strainatate (Manchester Uk). sotia si copilul sunt in Romania, iar venitul meu net este de aproximativ 2000£ (din care se scad chiria, facturile, naveta la servici sa). Din cate am citit pe internet, pensia alimentara este de 25% din venit ceea ce ar insemna aprox 500£. Eu cum as putea sa ma descurc cu 1500£/luna? Iar 500£ ar insemna 3000 lei in Romania si nu cred ca se cheltuie asa multi bani cu un copil in Romania. Camin, haine, mancare etc. Dupa cum a mai spus cineva "eu vreau sa intretin copilul nu si pe mama". Cand lucram in Romania salariul meu era de 1550 lei, deci jumatate.Vreau sa-mi ajut copilul si sa-i ofer destule dar nu vreau sa o intretin si pe mama. Ce sfat imi puteti da?  Multumesc anticipat.

RASPUNS

Buna ziua.
Cazul dumneavoastra a inspirat ceva reactii din partea colectivului A.R.P.C.C, unde au urmat cateva sfaturi asa cum se poate vedea mai jos.

Prima recomandare:

      Sfatul ar fi sa va intelegeti cu mama, sa platiti o suma de bani care sa acopere jumatate din cheltuielile fixe ale fetei si restul in natura. chiar in UK fiind puteti sa-u trimiteti pachet cu ce are nevoie. Mama va poate informa de exemplu ca are nevoie de o pereche de adidasi sau de un trening. Ideal ar fi sa mergeti inainte de divort la un mediator si acolo sa discutati despre planul parental, modalitatile de a tine legatura cu minora dar si cea mai buna varianta de a ajuta mama material sa o creasca. Sfatul e sa nu porniti de la inceput cu textul ca nu vreti sa intretineti si mama. Intrebati-o care sunt cheltuielile lunare ale fetei si stabiliti impreuna cu ea. Depinde si de atitudinea mamei. In lege este insa prevazuta plata pensiei in natura si chiar daca mama nu doreste acest lucru nu inseamna ca poate anula acest drept. Daca ajungeti la tribunal ar fi foarte bine sa pastrati chitante cu tot ce ati cumparat fetei ca sa aratati ca sunteti implicat in cresterea ei si ca o pretentie de alt gen ar fi exagerata. Pana atunci insa dati saptamanal mail mamei intreband despre minora si mai ales intreband cu ce puteti contribui.

A doua recomandare:

      Daca a trecut ceva timp puteti incerca acum sa faceti ceva. Incepeti sa dati mail sotiei dumneavoastra prin care sa o rugati sa investeasca banii pe care ii trimiteti pentru copil, pentru ca lipsesc urmatoarele lucruri si le enumerati.

Un caz similar, M-am lovit si eu cu aceias situatie. Sunt francez, cu venit ridicat. Sotia romanca, si cu venit ridicat , are salariu de 2200 de euro pe luna. In instanta de judecata am facut dovada ca platesc deja pentru copiii mei in Franta o pensie de intretinere de 700 de euro pe luna. Faptul ca pentru drept de legatura personale, de 2 weekenduri pe luna,  chietulesc cu avionul, hotel etc 2000 de euro pe luna ( locuiesc si lucrez in Rusia) Tribunal de Ilfov a luat o decizie incredibila : Faptul ca copii din Franta, sunt majori, judecatorul nu a vrut sa ea in calcul pensia platita ( dar in Franta obligatiunea de pensie de intretinere sa termina cand copilul poate singur sa sa descurce). Nu a luat in calcul chieltuieleile de transport pentru drept de visita. A calculat 25% din venitul meu si am fost condamnat la 840 de euros pe luna.
Rezultat:  Din pacate, acest 25%, este o lege de romania, facut in functie de venitul din Romania, care sunt foarte joase. cand este un strain, cu venit ridicat, sa fie calculat altfel. Mai ales, ca fetita spune ca nu beneficiaza de acesti bani, mama nu cumpara niciodata nimic.... Hotararea find definitiva, nu pot face nimic....  Aveti risc sa fiti in aceias situatie, sa poate calcula 25% si punct.

Mentionam ca toate mesajele vin din partea colectivului nostru din care fac parte tatici si mamici.

Puteti accesa si situl nostru www.arpcc.ro

ref.[ngo4497]
Colectivul ARPCC




Colectivul ARPCC

Un comentariu:

Mediator Danciu Ioan Viorel spunea...

Ce va recomand e sa apelati la un mediator si puteti stabili la acesta ce, cum, cat si cand. Plus ca exista sansa , daca nu doriti sa divortati, sa se intample chiar asa... sa nu divortati. Cautati mediator Danciu Viorel pe internet si gasiti datele mele de contact. Am mai avut asemenea cazuri cu parinti in tari diferite.

Cele mai citite