ARPCC
ARPCC este parte din colectivul care la o serie de modificări la legea violentei in familie. Colectivul este coordonat de către CSM prin Direcția de Legislație si conține peste 30 de reprezentanți ai ministerelor de resort, politiei, procuraturii, secretariatul general al guvernului, etc.
ARPCC militeaza pentru includerea in Legea 217 a alienarii parintesti ca forma de abuz recunoscuta de catre Legea Violentei in Familie. De asemenea, ARPCC militeaza, si ne bucuram sa vedem ca aceeasi viziune a fost imbratisata si de catre ceilalti co-participanti, spre o legiferare care sa nu discrimineze intre victimele violentei in familie pe criteriul sexului (cum este legea in prezent).
********************************************************************
Viziunea moderna asupra violentei in familie[modificare]
"Violența și abuzul în familie reprezintă o problemă serioasă și adânc înrădăcinată. Are impact asupra vieților bărbaților, femeilor și copiilor. Nu cunoaște granițe din punctul de vedere ale sexului, geografiei, statusului socio-economic, vârstei, preferințelor sexuale, culturii sau religiei. Violența domestică între partenerii sexuali (cunoscută că violență intimă); violența între alți membri ai familiei (frați, părinţi, copii, unchi, mătuși și bunici); aproape toate abuzurile împotriva bătrânilor, abuzul împotriva copiilor și abuzul sexual sunt toate forme de violență domestică. Din fericire reducerea violenței domestic împotriva femeilor și copiilor a fost pe agenda publică de mulți ani de zile. Este acum timpul să mergem un pas mai departe și să recunoaștem faptul că și bărbații sunt victime ale violenței în familie/
Legea actuală[modificare]
- Amendament PNL privind modificarea art. 27 paragraful (1) aici
- Legea după de amendamentul amendamentul PNL aici
Propuneri modificări (în lucru)[modificare]
- Varianta 1 (conține amendamentul PNL și propuneri originale ANES) aici
- Varianta 2 (conține observații și propuneri MJ și CSM) aici
- Varianta 3 (conține observații și propuneri ARPCC) aici
- Varianta 4 (conține observații și propuneri Parchetul General) aici
- Varianta 5 (conține 2 aliniate suplimentare la art. 23) aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu