miercuri, 23 martie 2016

Parlamentarii din Iowa au implementat legea ce se ocupa de custodia copilului

O copie a acestui document poate fi descărcată aici : https://goo.gl/e4yhpA

Traducător: Alina-Elena BUNEA



DES MOINES- Camera Reprezentanților din Iowa a aprobat săptămâna această o reformă de lege crucială pentru dreptul familiei. Liderii ce promovează egalitatea parentală de pe tot teritoriul Iowa, au făcut apel la parlamentari pentru a modifica legislația rapid în așa fel încât să reducă caracterul contradictoriu al sistemului curent al dreptului familiei.
"Iowa are o oportunitate anul acesta să devină lider național în ceea ce privește sănătatea familiei și a copiilor.

Documentul 2372 ne-a ajustat să începem să abordăm problema prin maximizarea timpului copiilor petrecut cu ambii părinți după divorț. Această legislație pune sănătatea copiilor pe primul plan", Nicholas Dreeszen,

Director Executiv al Families United Action Network.

Dacă proiectul de lege trece, în cazul în care custodia comună juridică se acordă într-un litigiu de custodie, instanța va acorda îngrijire fizică comună pentru ambii părinți, cu excepție în care instanța determină custodia fizică ca nefiind în interesul superior al copilului. În conformitate cu legislația în vigoare acest lucru nu este necesar.

Proiectul de lege a fost adoptat de către Comitet în data de 17 Februarie, voturile fiind 13-8.

În ultimii ani mișcarea pentru egalitatea parentală a luat amploare în întreaga țară ca cercetare ce a prezentat copiii ca având mai multe șanse la succces atunci când ambii părinți sunt implicați în mod activ în viața lor.
Proiectul de lege a fost modificat și a trecut de Parlament pe 2 martie 2016.

O prevedere inclusă în lege spune:

Înainte de a se acorda custodia comună fizică, instanța solicită părinților să își prezinte, fie individual sau în comun, un plan de îngrijire parentală fizică comună. Un plan de îngrijire parentală fizică comună propus abordează modul în care părinții vor lua deciziile care îl afectează pe copil, modul în care ei îi vor oferi un cămin, cum va fi împărțit timpul copilului între părinți și modul în care fiecare părinte va facilita timpul copilului petrecut cu celălalt părinte, aranjamentele pentru cheltuielile copilului, modul în care părinții vor rezolva schimbările majore și dezacordurile care îl vor afecta pe copil, cum se vor descurca cu schimbările majore ce apar din cauza dezvoltării copilului, precum și alte aspecte impuse de instanță.

Legea se mută acum în Senat pentru considerare.



ref.[ngo3858]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite