by Coach Radu Leca · May 27, 2015, [ngo3851]
Acesta este doar un rezumat, pentru a citi in intregime accesati aici
http://ultrapsihologie.ro/psihologie/sustinerea-emotionala-a-copilului-din-parinti-divortati/
Cand ajungi in casnicie, intr-un punct limita si constientizezi ca nu te mai intelegi cu omul de langa tine, singura solutie pentru a nu fi trist, pentru a nu imbatrani mai repede, pentru a nu fi permanent nervos, este sa divortezi. Adultul echilibrat trece relativ usor peste actul in sine al despartirii. Isi reproseaza cateva aspecte liniare ce au depins de el in casnicie si incheie din punct de vedere emotional capitolul casatorie.
1. Dupa divort copilul se schimba 100%. Avem aici exemplul identic emotional al copilului ce este ras pe scalp de catre parinti, avand motivatia indesirii parului. Stupid si barbar. Copilul supus unui astfel de traume, isi schimba comportamentul la cateva ore dupa ce noua lui imagine sociala il urmareste. Asta simte si copilul cu parinti divortati: stigmatizare! Copilul nu percepe stigmatizarea real ci el constientizeaza lipsa unui pilon al echilibrului personal. In lipsa acestui echilibru, copilul isi modifica comportamentul din X in Y. Putem da exemplul copilului vesel ce se transforma in copil trist, copilul ce pana acum nu mintea, dupa divort simte nevoia sa fie vazut(si nu neaparat pozitiv).
Comportamentul copilului dupã divorṭ
Fie cã are un comportament agresiv, fie cã se retrage în camera lui în tãcere, este un semn clar cã are nevoie de sprijinul tãu. Cel mai important este sã îl reasiguri, cã nu a contribuit cu nimic la despãrṭire, oricât de greu ar fi sã îṭi asumi chiar tu vina pentru cele întâmplate.
Comunicarea cu copilul dupã divorṭ
Cei mai mulṭi copii, care se confruntã cu divorṭul pãrinṭilor au tendinṭa sã îşi asume o falsã vinã în raport cu neînṭelegerile dintre pãrinṭi. Totul se naşte din sentimentele copilului de abandon, care se transformã în revolta şi furie, iar în spatele acestor comportamente se gãsesc tristeṭea, confuzia, dezechilibrele emoṭionale. Oferã-i afecṭiune copilului tãu, care are nevoie sã ştie cã dragostea voastrã pentru el nu s-a schimbat, astfel încât sã simtã, cã nu este cel responsabil pentru despãrṭire.
Spune-i “te iubesc” cât mai des şi nu îl neglija. Explicã-i schimbãrile:şi pregãteşte-l pentru schimbãrile care urmeazã, punctând în mod clar ce va fi diferit şi ce va rãmâne la fel.
Fã-l sã se simtã în siguranṭã şi optimist pentru viitor. Acest articol a fost realizat pentru toti parintii ce trec, au trecut sau vor trece prin DIVORT. Autorii acestui articol sunt: Psiholog Daniela Ghegoiu, Psiholog Andreea Dumitrache,Psiholog Elena Porea,Psiholog Radu Leca, Psiholog Canea Madalina Manuela.
Colectivul ARPCC
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai citite
-
Î NTREBARE: Va cer ajutorul/sfatul pentru copilul meu, pentru siguranta ei atat fizica cat si psihica. O sa va relatez cat mai succin...
-
Intrebare: Am un copil și am divorţat anterior datei de 1 octomrbie 2011 iar azi am fost notificat de către firma la care lucrez că mi s...
-
“Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi” Augusto Cury Generaţia actuală de părinţi a vrut cumva să compenseze lipsurile copilări...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu