marți, 6 octombrie 2015

"Dat in judecata de către fiica mea, pentru plata pensiei de intretinere."





INTREBARE: Am fost dat in judecata de fiica mea din afara casatoriei pt plata pensiei de intretinere (paternitatea s-a stabilit pe cale judecatoreasca). Este majora si s-a inscris la facultate. Am platit pensie alimentara pana cand a implinit 18 ani, mama acesteia solicitand poprirea la angajator.
Ce as putea sa fac in acest caz? Se poate face Intampinare pt respingerea cererii acesteia avand in vedere ca regula o reprezinta obligatia intretinerii in natura si prin Reconventionala sa se solicite obligarea ambilor parinti la executarea obligatiei de intretinere in natura de catre ambii parinti? Obligatia in natura poate fi stabilita intr-o suma fixa si nu se acorde maximul avand in vedere ca am rate la banci?
Multumesc


RASPUNS


Buna ziua,
Pana cand copilul finalizeaza facultatea sunteti dator cu pensie de intretinere. Este drept ca legislatia prevede in prezent posibilitatea pensiei in natura dar :

1-      S-ar putea sa nu fie oportuna in situatia familiei dvs (daca, de exemplu nu mai aveti legaturi emotionale foarte stranse, nu va viziteaza des, nu locuieste la dvs)

2-      Trebuie sa stiti ca si in cazul de la pct 1, din pacate judecatorii nu sunt prea dispusi sa ofere pensie in natura …. Oricum pensia in natura tot bani va costa … iar daca fiica nu considera ca ii dati suficient tot la judecata ajungeti (in ipoteza ca vreo instanta ar fi hotarat altceva).

3-      Concluzie … nu va puneti speranta in pensia in natura pentru ca este foarte improbabila ptr cazul dvs.

4-      Daca sunteti in proces, puteti cere prin reconventionala sa se socoteasca veniturile nete (minus ratele la banci) dar acest lucru depinde de mai multi factori pe care judecatorul va trebui sa ii ia in considerare (de ex. daca suma rezultata este suficienta copilului sa se intretinta macar pe jumatate, tinand cont ca si mama ar trebui sa o intretina)
Cu deosebita consideratie,
Catalin Bogdan


Daca doriti sa va alaturati cauzei noastre (adica sa investiti pe langa cazul personal si cateva ore pe saptamana pentru cazul general, sa strangeti donatii tip redirectionare 2% care oricum se duc la stat, etc) va rugam sa ne contactati ulterior.

ref.[ngo3428]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite