vineri, 9 octombrie 2015

Codul Civil Elvețian



Acest articol il puteti gasi si aici : https://goo.gl/TyNWUV

Traducător: Amelia Gheorghe

Întreținerea copilului

Cuprinde modificările din 20 martie 2015
Adunarea federală a confederaţiei elveţiene, având în vedere mesajul Consiliului federal elveţian din 29 noiembrie 2013, stabileşte :

Art. 298, alin. 2bis şi 2ter

2bis Atunci când judecătorul ia decizii cu privire la custodia copilului, la relaţiile personale sau la participarea fiecărui părinte la asumarrea responsabilităţii pentru copil, el ţine cont de dreptul copilului de a avea relaţii personale cu cei doi parinţi ai săi.

2ter Atunci când autoritatea parentală este exercitată în comun, judecătorul analizează, în funcție de interesul copilului, posibilitatea stabilirii custodiei comune fizice (reședința alternantă) dacă tatăl, mama sau copilul o cere.

Art. 298b, alin. 3, a doua teză, 3a şi 3b

3....Acțiunea pentru stabilirea pensiei alimentare, în faţa judecătorului competent este rezervată; în acest caz, Judecătorul ia şi deciziile cu privire la autoritatea parentală şi celelalte elemente privind soarta copilului.

3bis Atunci când Autoritatea pentru Protecția Copilului ia decizii cu privire la custodia copilului, la relațiile personale sau la participarea fiecărui părinte la asumarea responsabilității pentru copil, tine cont de dreptul copilului de a avea relații personale cu cei doi părinţi ai săi.

3tier Atunci când autoritatea parentală este exercitată în comun, Autoritatea pentru Protecţia Copilului analizează, în funcţie de interesul copilului, posibilitatea stabilirii custodiei comune fizice (reşedinţa alternantă) daca tatăl, mama sau copilul o cere.


Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite