vineri, 18 mai 2012

Jurisprudenţă: Respingerea excepției autorității de lucru judecat pentru un process de instaurare a autorității părintești comune


Articol de Codin Băltăgan, ARPCC

Asociaţia Română pentru Custodia Comună a militat dintotdeauna pentru posibilitatea de a instaura autoritatea părintească asupra minorilor cât mai repede, împotriva trendului majoritar din rândul specialiştilor. Mulţi avocaţi, de exemplu, sfătuiesc părinţii actualmente necustodieni (ca urmare a pronunţării undei sentinţe definitive anterior intrării în vigoare a noului cod civil) să lase să treacă o anume perioadă de timp (de ordinul anilor) până să depună o cerere de instaurare a autorităţii părinteşti comune.

Avem plăcerea să va supunem atenţiei astăzi o decizie edificatoare emisă de către Judecătoria Sector 5 care a respins excepţia autorităţii de lucru judecat ridicată de părintele custodian deşi cererea de chemare în judecată a fost depusă la 2 săptămâni după finalizarea definitivă şi irevocabilă a sentinţei de încredinţare a copilului pe legea veche (codul familiei).

Încheiere de şedinţă din 30.04.2012 
Preşedinte: BIDIUŢĂ OANA GEORGIANA; Grefier: SPETEANU CRISTINA
Observaţii: Este vorba de un proces de instaurare a autorităţii părinteşti. Dosarul redeschis la 2 săptămâni după decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti într-un dosar anterior în care CAB a făcut aplicare vechiului cod civil deşi decizia a fost datată pe 1 februaire 2012. Părintele custodian a ridicat excepţia autorităţii de lucru judecat. Excepţia a fost respinsă. 

Aici aveţi motivarea instanţei.

Niciun comentariu:

Cele mai citite