luni, 14 mai 2012

Din care trib faci parte?

La  fel ca în filmul de mai jos, există cinci niveluri de implicare ale unui tătic care nu a avut norocul să „negocieze” o relație de calitate cu mama copiilor săi, fiind astfel în situația de a avea primejduite legăturile personale cu aceștia:
Nivelul 1 - Viața e nedreaptă și nu pot face nimic: tătici care RENUNȚĂ LA COPIII LOR, dispărând complet din viața copiilor și oprindu-se să se mai bată în instanță într-o bătălie inegală sau renunțând să lupte pentru dreptul lor și al copiilor lor de a se pune în aplicare programul de legături personale decis de către instanță (0 puncte).
Nivelul 2 - Sunt nedreptățit dar nu mă las înfrânt: tătici care LUPTĂ DOAR PENTRU CAZUL PERSONAL, cerând sfaturi pe forumurile de discuții, oferind poate câte un sfat pe aceleași forumuri dar ne-contribuind cu aproape nimic la binele general (1-2 puncte).
Nivelul 3 - Sunt pregătit să merg până la căpăt: tătici care LUPTĂ CU TOATĂ PUTEREA PENTRU CAZUL PERSONAL ȘI COLABOREAZĂ UNEORI CU CEI AFLAȚI ÎN ACEEAȘI SITUAȚIE. Se documentează, se întâlnesc în mici grupuri și folosesc mijloacele limitate pe care le au la îndemână (3-4 puncte).
Nivelul 4 - Suntem uniți și mergem până la capăt: tătici care conlucrează pentru binele comun și care înțeleg că SOLUȚIA REALĂ ESTE SCHIMBAREA CONTEXTULUI în care trăim, adică să îmbunătățim legile, să maximizăm în beneficiul copiilor noștri prevederile noului Cod Civil, influențând jurisprudența ce se creează în acest timp, să creăm noi legi, să îmbunătățim sau să creăm metodologiile de lucru ale DGASPC-urilor, să influențăm inteligent practica din România traducând și publicând exemple de bune practici din literatura de specialitate din străinătate (10-20 puncte).
Nivelul 5 - Viața e frumoasă și e loc pentru toți: părinți care reușesc să unească forțele celor aflați la nivelele anterioare într-o construcție care să dea sens, direcție și finalitate muncii voluntarilor, creând o societate pentru toți, bazată pe ADEVĂR și RECONCILIERE.


Schimbă lumea din jură tău!
Schimbă tribul din care faci parte!
Vino alături de ARPCC!Niciun comentariu:

Cele mai citite