marți, 8 mai 2012

Prima sentinta din Romania care implementeaza conceptul de custodie comuna legală

Anunţasem în octombrie despre o decizie novatoare a Tribunalului Bucureşti care a acceptat, pentru un dosar început anterior datei de 1 octombrie 2011 şi care se judeca în faza de apel la TB, o tranzacţie prin care autoritatea părintească se exercită în comun dar, suplimentar, copiii vor locui cuante relativ egale de timp cu fiecare dintre cei doi părinţi. Practic, spre deosebire de majoritatea sentinţelor existente în prezent care îmbracă forma unei custodii comune legale (autoritate părintească exercitată în comun dar locuinţa stabilită preponderant la unul dintre părinţi) acastă sentinţă este prima pe care o instanţă românească o pronunţă sub forma custodiei comune fizice.

Cu sprijinul Tribunalului Bucureşti suntem acum în măsură să vă prezentăm şi textul in intergrum al deciziei civile, inclusiv motivarea instanţei. Ne exprimăm speranţa că acest document vă este util şi, îl veţi utiliza la rândul dvs. ca exemplu de bune practici cu instanţele la care dvs. aveţi dosare.

Cu deosebită consideraţie,

*********************************************

Decizia civilă nr. 745A/2011 din 03.10.2011
Notar: Nurciu Adriana;
Preşedinte: Camelia Corbeanu, judecător: Liliana Ion-Chiriţă, grefier: Veronica Arcudeanu
Observaţii: Este vorba de o mediere în Bucureşti urmată de tranzacţie prin notariat. Părinţii au convenit asupra unui aranjament de tip custodie comună fizică pentru cele două fetiţe ale familiei. Copiii vor locui alternativ perioade de câte 2 săptămâni cu fiecare dintre părinţi. Tranzacţia notarială a fost ulterior validată de către Tribunalul Bucureşti pe data de 3 octombrie 2011

Aveţi legături la documentele importante aici:


Tranzacţie Notar

Minută Tribunal

Decizie Tribunal


ATENŢIE: UN TEMPLATE GOL AL ACESTEI TRANZACTII, ÎN FORMAT WORD, SE POATE DESCĂRCA DE AICI

Asociaţia Română pentru Custodia Comună
Str. Leonte Anastasievici nr.9, et. 1, ap. 2,
sector 5, Bucuresti, Romania, cod poştal 050464
tel: (004)0723.722.910, fax: (004)0318.105.272

Niciun comentariu:

Cele mai citite