miercuri, 23 mai 2012

Parintii care isi abandoneaza copiii risca inchisoarea

Parintii sau reprezentantii legali care isi abandoneaza copiii ar putea fi condamnati la o pedeapsa de la 5 ani la 10 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.

Senatul a adoptat tacit o propunere legislativa pentru modificarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Potrivit proiectului, ce ii are ca initiatori pe deputatii independenti Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu, abandonul reprezinta parasirea copilului de catre parinte sau reprezentantul legal, deinteresandu-se de acesta mai mult de 3 luni.

"Statisticile indica intre 40.000 si 70.000 de copii abandonati, carora li se adauga alti 300.000 care au fost lasati singuri prin plecarea a peste trei milioane de persoane in strainatate. Jumatate dintre copii au varste cuprinse intre doi si sase ani, iar 4 la suta au mai putin de un an. 16 la suta dintre ei nu si-au mai vazut parintii de un an, in timp ce 3 la suta nu i-au mai vazut de cel putin patru ani", mai precizeaza autorii initiativei legislative, conform mediafax.ro.

Constatarea abandonului se efectueaza de catre reprezentantii serviciului public de asistenta sociala ori, dupa caz, ai directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului.


Niciun comentariu:

Cele mai citite