sâmbătă, 25 iulie 2015

Cum pot restrictiona accesul copilului la un anturaj periculos (eu sunt parinte custodian nerezident)




Buna ziua, sunt tatal a 2 copii , un baiat de 12 ani si o fetita de 8 ani, sunt divortat , amiabil, prin notar cu atribuirea custodiei comune si domiciliul la mama...problema mea este urmatoarea fosta sotie in mod constant intretine relatii cu persoane cu care eu nu doresc ca, copii mei sa intre in contact ( nu ma refer la rel.intime, e vb de persoane din anturaj ) nu doresc sa intre in contact deoarece o persoana se drogheaza  si are diferite apucaturi pe care eu le consider total opuse cu ceea ce doresc ca fiica mea sa invete, iar cealalta persoana(ambele sunt femei) la fel- nu cred ca e foarte relevant ce vicii sau ce caracter au aceste persoane. Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot sa previn aceste contacte pe cale legala deoarece eu ca si parinte cred ca aceste persoane sunt de-a dreptul nocive pentru educatia si cresterea copiilor .
Va multumesc!

====================================

Stimate domn,
Din pacate aici nu avem experienta. Trebuie sa discutati cu mama si sa ajungeti la o intelegere. Fiind vorba de custodie comuna aveti ambii drept de a decide privitor la relatiile copilului. Din pacate prevederea legala pe care noi am avut-o in proiectul de lege care ulterior a devenit L257/2013 si care continea dreptul de veto al parintelui nerezident fata de anturajul copilului, a fost taiata de pe lista de catre ministerele implicate.
Asadar nu prea aveti cum, dpdv legal, sa va opuneti legat de ce oameni intra in casa fostei dvs sotii. Desigur ca puteti incerca o rediscutare in fata instantei a masurilor privitoare la locuinta copiilor (sa se dea locuinta copiilor la dvs) dar pentru aceasta va trebui sa aveti un probatoriu beton privitor la anturaj si, chair si asa, nu sunt sanse foarte mari deoarece instantele exercita o preferinta evidenta catre stabilirea locuintei copiilor la mama + s-ar pute ca dvs chiar sa nu aveti conditiile necesare copiilor. Astfel de decizii sunt greu de luat si, doar un judecator poate decide. Cum va decide? Dupa inima si mintea lui. Nu exista o regula consacrata in jurisprudenta din Romania desi cazul este foarte interesant dpdv jurisprudential (daca obtineti vreo decizie de schimbare de locuinta in baza “probatoriului beton” sa ne-o comunicati si ii vom face reclama cu speranta ca si alte instante for aplica solutii similare.

Cu deosebita consideratie
Colectivul ARPCC’
ref. [ngo3237]


Niciun comentariu:

Cele mai citite