vineri, 24 iulie 2015

Ce pot face daca vreau sa iau legatura cu copilul care intre timp a fost dat catre adoptie de catre stat?

INTREBARE:

In anul 1998 am fost nevoita sa dau copilul in protectia statului D.G.A.S.P.C- BZ,fiind intr-o situatie precara fara venit fara locuinta,sotul fiind in alta tara. Dupa cca.5ani l-am cautat si mi-au spus ca l-a adoptat.Datorita retelei google,cautand mereu copilul am aflat ca este in bz in cls.xl zi ,am cerut autoritati sus mentionate detalii si acces la copil.Acestia sustinand ca copilul refuza si nu-l poate obliga,sustinand ca la 2-3ani conducerea se schimba si nu poate raspunde in locul colegilor sai avand in vedere ca m-au mintit. cum procedez legal sa-mi recuperez copilul avand ca situatie de fapt in nov.a.c. implineste 18 ani. Motivatia asta mi-a invocat institutia ca nu pot face demersuri legale.VA ROG INSISTENT DACA IMI PUTETI DA UN RASPUNS REFERITOR LA ACEASTA SPETA LA E-MAIL.CU CONSIDERATIE ,MULTUMESC.


RASPUNS:


Situatia ni se pare grava. Fara a cunoaste procedurile DGASPC-urilor si metodologia legata de adoptii nu credem ca interzicerea de catre statul roman a dreptului dvs de a interactiona cu copilul (de a primi vesti de la copil sau macar vesti despre copil, daca cumva acesta va respinge) este conforma cu drepturile garantate de conventia europeana privitoare la drepturile si libertatilor fundamentale. Cititi mai multe aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Conven%C8%9Bia_European%C4%83_a_Drepturilor_Omului. Noi vedem aici o posibila incalcare a articolului 8. Sunt si niste manuale de aplicare care explica notiunea de viata de familie si care, circumscriu si situatia dvs (chiar daca copilul a fost adoptat intre timp). Practic actiunile (sau mai bine zis inactiunile) statului reprezinta o grava incalcare a dreptului dvs la viata de familie Credem ca statul roman are o obligatie pozitiva de a asigura un minim de contact (si asistenta psihologica pentru copil si pentru dvs. ca acest contact sa se poata realiza de o maniera care sa-l intareasca pe copil).

Vom retrasnmite cazul dvs. catre ANPDC pentru a obtine de la dansii un punct de vedere. Va recomandam sa luati legautra cu un avocat. Va recomandam de asemenea sa contactati si Centru de Resurse Juridice (CRJ) care ar putea sa va poata sfatui in acest sens,.
Cu deosebita consideratie,.
Colectivul ARPCC.,

Colectivul ARPCC


-----------------------------------------------
[ngo3346]

Niciun comentariu:

Cele mai citite