miercuri, 13 ianuarie 2016

Plenul senatului a votat luni - 4 ianuarie

Articolul in original poate fi gasit aiciSenatul a votat, luni, prelungirea concediului paternal, de la 5 la 10 zile lucrătoare.  Urmează votul Camerei Deputaților, care este for decizional.


Plenul Senatului a votat luni o propunere legislativa care prevede extinderea perioadei de acordare a concediului paternal, de la 5 la 10 zile lucratoare, precum si cresterea termenului in care parintele poate solicita acest concediu - de la 8 saptamani la doua luni, informeaza hotnews.ro.
Propunerea a fost initiata de 12 senatori PNL si presupune modificarea art. 2 din Legea 210/1999.
Ce prevede proiectul:
Art. 2 - (1) In cazul in care titularul dreptului la concediul paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarile sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 10 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acord, la cerere, in primele 2 luni de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste integral din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
Din textul initial al legii a fost eliminata prevederea: "Tatal poate beneficia de prevedere cuprinsa la alin. (1) numai o singura data", pentru a se evita discriminarile intre copiii aceleiasi familii.
Camera Deputatilor are rol decizional.ref.[ngo4474]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite