miercuri, 10 iunie 2015

Sentinţă Interesantă despre Custodia Comună Fizică

Copia acestei sentințe o găsiți aici : https://goo.gl/Et0OrU

Autoritatea părintească comună, în cazul părinților despărțiți,  reprezintă modalitatea de responsabilizare a amândurora cu privire la minor și de garantare, atât a prezenței mamei cât și a tatălui în viața copilului, independent de faptul că aceştia nu mai conviețuiesc împreună.

Despărțirea părinților și stabilirea locuinței minorului la unul dintre aceştia nu trebuie să afecteze exercițiul autorității părinteşti comune. Ambii părinți trebui să aibă, în mod constant, în vedere interesul copilului lor și să ia împreună deciziile importante legate de creşterea și evoluția acestuia (asistență medicală, întreținere, educație, etc).

În urma dezbaterilor, instanţă de judecată admite cererea formulată de reclamant şi dispune ca autoritatea părintească pentru minor să se exercite de către ambii părinţi, minorul urmând să locuiască cu tatăl în prima jumătate a fiecărui an , iar în cea de a doua jumătate a anului să locuiască la mamă.

Această prevedere are la bază prezumția că este în interesul superior al copilului ca autoritatea părintească să se exercite în comun, în caz de despărțire a părinților, custodia comună asigurând dreptul copilului la grija părintească normală și permanentă din partea ambilor părinți.






Ref. [ngo744]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite