vineri, 28 octombrie 2016

Adunarea Națională din Franta votează o amendă pentru încălcarea autorității părintești

Legea Familie

Articolul poate fi gasit in orignal aici 

Traducător: Carmen Cojocariu
Corector: Dragoș Plămădeală


Această sancțiune civilă se aplică unui părinte care, în ciuda opoziției celuilalt părinte, schimbă instituția de învățământ a copilului sau dacă nu permite exercitarea dreptului de vizită sau de timp petrecut la domiciliul celuilalt părinte.

În cadrul dezbaterii privind Legea Familiei, Adunarea Națională a votat, în cursul zilei de marți, crearea unei sanctiuni civile pentru nerespectarea regulilor de exercitare a autorității părintești comune.

Legea propusă de socialiști și ecologiști prevede ca amenda, în valoare maxima de 10 000 de euro, sa fie proporțională cu gravitatea încălcării regulilor de exercitare a autorității părintești comune cât și cu  îndeplinirea obligațiilor referitoare la copil.
Judecătorul Instanței de familie poate impune sancțiunea în cazul în care unul din părinți încalcă în mod intenționat și constant obligațiile referitoare la copil sau nu respectă o decizie sau acord omolog cu privire la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti.

‘Ingerința legii în problemele domestice’

Pe lângă deputatii UMP, care au denuntat ‘ingerința legii în problemele domestice’ și caracterizat-o ca fiind inutilă, ținând cont de existența curentă a amenzii penale cu privire la neprezentarea copilului, și excesivă ca valoare,  aleșii Alain Tourret (radical de stânga) și Colette Capdevieille (PS), ambii avocați de profesie, au criticat și ei decizia.
Primul avocat a declarat: “ Nu are nici un sens”  iar cea de-a doua a declarat că amenda s-ar plasa  “contra-curentului în evoluția dreptului familial” care urmărește pacificarea părților .



ref.[ngo5026][A]
Colectivul ARPCC

2 comentarii:

Diana spunea...

Asi dori sa stiu ce sanctiuni aplicati pentru parintele care nu isi exercita aceasta autoritate pentru ca vedeti dumneavoastra mai sunt unii parinti care abuzeazeaza de acest drept doar pentu asi pedepsi fostul partener si mai mult aceasta custodie comuna nu obliga parintele de cat la plata unei pensii in functie de venit in cazul in care nu are un loc de munca in romania 90% din cazuri spun ca muncesc la negru si pensia va fi stabilita la minimul pe economie iar diferenta cine trebuie sa o plateasca ?
Cred ca ar trebuii sa aveti in vedere mai multe aspecte cand modificati sau dati o lege din pacate trebuie sa va spun ca in practica ati stricat viitorul multor copii si daca tot imprumutati de la vecini luati legea cap coada nu doar jumatati!

Unknown spunea...

este vorba de Adunarea Generala din Franta :-)

Cele mai citite