marți, 1 noiembrie 2016

Custodie comună in Spania în 2015




Statisticile regionale și naționale cu privire la custodia comună din Spania, în anul 2015


Spania este împărțită în mai multe regiuni autonome (comparabile într-un fel cu auto-guvernarea limitată găsită în Țara Galilor și Scoția). 

Una dintre aceste regiuni autonome este Aragon. 
În luna mai 2010, a adoptat o legislație care să facă posibilă custodia comună ca opțiune preferată. Nu numai asta, dar de fiecare dată când cuplurile se separă sau divorțează nu pot conveni asupra custodiei, aceasta este folosit ca decizie implicita de către stat.

O altă regiune autonomă, Catalonia, a implementat un Act similar, în iulie 2010, solicitând judecătorilor să acorde custodie în conformitate cu natura comună a responsabilităților parentale în cazul în care un acord între părinți nu ar putea fi atins (Art 233-10 (2) 25/2010 Act).

Alte regiuni din Spania sunt de așteptat să urmeze exemplul, de exemplu, Navarra.

Impresia de ansamblu este că unul dintre părinții spanioli ajung la acorduri parentale comune în afara instanței sau fără a fi nevoie de un ordin judecătoresc (ca instanță se va ordona în mod inevitabil, "custodie comună" în cazul în care părinții nu pot cădea de acord, care va obliga una sau ambele părți să fie mai realiști).


















Traducător: Velea Ana-Maria

[ngo5052]


Colectivul ARPCC


Niciun comentariu:

Cele mai citite