luni, 4 ianuarie 2016

Pensie de întreținere la 10.000 lei pe luna - mi se pare prea mare !

From: LC.
Sent: 9 decembrie 2015 14:20
To: [email protected]
Subject: Pensie de întreținere

Buna ziua! Am citit mai multe articole despre acest subiect. Soțul meu plătește o pensie de întreținere pentru 3 copii minori de aproximativ o suta de milioane vechi pe luna, echivalentul a jumătate din salariu. Însa mi se pare exagerat in raport cu nevoile minorilor si având în vedere ca soțul are si rate la bănci de achitat. Va mulțumesc. LC

*********************** RĂSPUNS **************

Buna ziua,
APRCC are un proiect de lege prin care încearcă sa reconfirme faptul ca:

1. pensia trebuie plătita raportat la veniturile nete (nu la cele brute cum probabil ca a decis instant in cazul soțului dvs) - adică sa se deducă ratele la bănci pentru credite făcute anterior separării, cu buna credință.

2. exista o preferința legiuitorului (pe care însa judecătorii nu o respecta) este ca sa se plătească pe cat posibil pensie in natura … deoarece parintele cunoaște mai bine nevoile iar nevoile pot varia de la o luna la alta + astfel se întărește relația părinte nerezident – copil.

3. nevoile copilului ar trebui sa fie estimate impartial, fără "abuzul" de raportare la fix 25% (pt un copil) fix 33% (pt 2 copii) sau fix 50% (pt 3 copii). Legea spune « pana la un anume procent, dar din păcate, multi judecători dau exact procentul maximal


Cu deosebita considerație,
Colectivul ARPCC

****************************************************************

[ngo1971]

2 comentarii:

Madalin spunea...

Titlul nu e bun. Sentinta a fost data pentru nerespectare program personal, nu pentru alienare

Madalin spunea...

Deci in consecinta nu posta un neadevar.Poti posta nerespectarea programului de relatii personale fiu- tata a dus la concretizarea penalitatilor in 45.000 ron definitiv si executoriu. Asta ca sa vada si poate sa bage la cap toate alienatoarele de femei unde poate sa duca ambitia personala, mai mare decat binele propriului copil.

Cele mai citite