luni, 25 mai 2015

"Doar ingerii ma auzeau si imi spuneau sa nu mai plang". Tragedia copiilor lasati in urma in goana dupa bunastare

Ajunsi intr-un punct in care nu mai pot privi inainte, acesti copii aleg din pacate sa-si puna capat zilelor, lasand in urma parinti socati, plini de intrebari. Cum ajung tinerii sa ia decizii radicale? Care sunt solutiile? Care e momentul in care parintii trebuie sa-si puna probleme? Povestile de viata care urmeaza contin imagini care va pot afecta emotional. Sa ascundem aceasta problema sociala nu inseamna ca protejam copiii.

„Plangeam si nimeni nu ma auzea”
Intr-un salon de spital, o doctorita care se zbate sa vindece suflete de copii citeste o scrisoare de adio. "Tu ma urci, tu ma cobori. Rautatea oamenilor nu o mai suport. Ma doare sa vad cum viata se scurge prin mine. Lacrimi, un rau de lacrimi am facut. Plangeam si suspinam, dar nimeni nu ma auzea, doar ingeri veneau si imi spuneau sa nu mai plang, sa mai stau sa mai rabd, ca va veni ziua in care viata mea va prinde culoare.”

Sunt gandurile unei fetite dezarmate in fata problemelor. Daca ar fi indraznit sa arate aceasta scrisoare parintilor, bunicilor sau consilierului scolar, fara sa se teama de consecinte, trauma unei excursii cu salvarea la spital ar fi putut fi evitata. Din fericire, ea a scapat, dar multi nu au acest noroc.

Un documentar tulburator ...
   http://goo.gl/BXPGSo

Despre neglijarea copilului, si efectele dureroase asupra copilului.



Colectivul ARPCC

Un comentariu:

fandrei spunea...

„Avem in Romania zeci de mii de copii care nu-si vad parintii decat o data la cateva luni sau odata la cativa ani, ... si care foarte adesea ajung sa faca depresie, sau ajung sa faca gesturi de negandit de dorul parintilor lor, din disperarea de a nu-i avea pe mama si pe tata aproape”, explica Diana, psihoterapuet „Salvati Copii”.

Se intampla tot mai des ca cei mici sa cerseasca atentia parintilor in cel mai brutal fel posibil – si nu doar cei care au parinti plecati de langa ei.

La minutul 8:11 minute auzim spunându-se că relația dintre părinte și copil trebuie să fie de iubire necondiționată.

Cât de extins trebuie să fie un program de relații personale ? Cum trebuie un părinte să își iubească un copil, chiar și atunci când acel copil își respinge părintele (sindrom de alienare de exemplu)?

Cele mai citite