marți, 5 mai 2015

Justitiabilul poate cere instantei copie dupa inregistrarea audio a sedintei !!

Intantele permit in prezent justitiabililor sa ceara si sa primeasca contra cost copie dupa inregistrarea audio a sedintei de judecata. Suntem interesati sa aflam opinile parintilor care au fost parte in astfel de procese legat de acest subiect. Puteti vedea in acest sens acest afis (https://goo.gl/45tHnS) postat pe usa Arhivei Sectiai a 4-a a Tribunalului Bucurest i care contine si justificarea: art. 231 alin. 5 Cod Procedura Civila potrivit ca "la cerere, partile, pe cheltuiala acestora, pot obtine o copie electronica a inregistrarii sedintei de judecata in ceea ce priveste cauza" 

Cum a fost? 

A reactionat pozitiv instanta? 

Cat au durat procedurile de a obtine respectiva copie?

Cat costa? 

V-a ajutat?  

orice alte consideratii :-)

Colectivul ARPCC

ref. [ngo3231]

6 comentarii:

Custodie Comuna spunea...

Acel dvd se poate trimite si prin posta sau curierat la judecatoria in cauza?
Judecatoria expediaza catre solicitant acel dvd cu inregistrarile sedintei prin poata sau trebuie sa te prezinti personal la ei si sa-l depui sau ridici , dupa caz ?
MA, Sibiu

Custodie Comuna spunea...

M-am folosit de aceste drepturi. Atât pentru încheierile de şedinţă cât şi înregistrarea şedinţei. Am primit într-o primă fază o scrisoare de la Grefiera Şefă Tribunal Iaşi în care mă înştinţează "lista de preţuri/pagină" cu legalizare şi fără legalizare şi mi-au cerut un dvd gol pentru înregistrare. Am retrimis cererea cu mai multe detalii din lege care spune că varianta electronică e gratis -există o formă standard scrisă la noi pe forum de către d-nul av. Răzvan - după care la o lună de zile mi-au trimis în format electronic vreo 10 încheieri de şedinţă şi înregistrarea audio doar de la una (cea de-a doua spunând că s-a defectat intslaţia în ziua respectivă bla bla). Deci funcţionează . Greu dar funcţionează. Mie mi le-au trimis la Galaţi. N-a fost nevoie să merg nicăieri. Am trimis prin poştă şi fax.
Eugen

Custodie Comuna spunea...

La Montreal la Palais de Justice, puteai avea inregistrarea, mai demult pe casete audio si mai apoi pe CD. Mergeai, faceai cererea la un anume ghiseu (uneori exact dupa ce terminam auditia respectiva, inainte sa plec acasa) si fie o primeai prin posta, fie o luai in ziua cand ti se spunea. Casetele si CD-urile le aveau ei. Plateai cca 7 sau 10$. Precizai ziua auditiei si sala si ora. Niciodata nu m-a intrebat daca vreau sau nu sa fie copie legalizata. Din moment ce era de la Tribunal, era legalizata. Si nici vorba sa trebuiasca sa am cordul celeilalte parti. Fiecare facea ce voia.

La romani, nu ma mira ca sunt atatia prosti idioti, ei vor sa le dai tu CD-ul si inca si sigilat. Adica tot ca sa incurce omul, sa se incurce si pe ei cu atata tevatura. Ei zic ca in fine e la noi ca-n Occident, si-au atarnat drapelul cu stelute, numai ca incurca lucrurile, le complica. La tribunal timpul nu costa bani ca le vin salariile de la buget si le place sa-si faca de lucru, sa insulte oamenii.
Valentin

Unknown spunea...

Comisia nr. 1 – Independența și responsabilizarea justiției, eficientizarea activității acesteia și creșterea performanței judiciare, integritatea și transparența sistemului judiciar a decis în ședința de luni, 11 mai 2015, cu privire la posibilitatea părții de a obține o copie de pe însemnările grefierului, că, potrivit art. 231 alin. 2 NCPC, ”după terminarea ședinței de judecată, participanții la proces primesc, la cerere, câte o copie de pe notele grefierului”, iar, în conformitate cu alin. 5, ”la cerere, părțile, pe cheltuiala acestora, pot obține o copie electronică a înregistrării ședinței de judecată în ceea ce privește cauza lor”.

detalii aici: http://goo.gl/Nn188c

av. Cudrici

Custodie Comuna spunea...Comisia nr. 1 – Independența și responsabilizarea justiției, eficientizarea activității acesteia și creșterea performanței judiciare, integritatea și transparența sistemului judiciar a decis în ședința de luni, 11 mai 2015, cu privire la posibilitatea părții de a obține o copie de pe însemnările grefierului, că, potrivit art. 231 alin. 2 NCPC, ”după terminarea ședinței de judecată, participanții la proces primesc, la cerere, câte o copie de pe notele grefierului”, iar, în conformitate cu alin. 5, ”la cerere, părțile, pe cheltuiala acestora, pot obține o copie electronică a înregistrării ședinței de judecată în ceea ce privește cauza lor”.

text preluat de aici: http://goo.gl/Nn188c

(av. Cudrici)

Custodie Comuna spunea...

minuta sedintei comisie nr. 1: disponibila aici http://goo.gl/2fZu30

Cele mai citite