miercuri, 20 mai 2015

Vești din Elveția privind Custodia Comună




În urmă cu câteva luni, Prof. Nielsen îsi trimitea schiţa lucrării „40 de studii" unui profesor în economie şi finanţe din cadrul unei universități elveţiene. Acesta relatează:

„În aceeași zi am trimis rezumatul expresiv al studiului dvs. unor membri responsabili cu astfel de chestiuni din cadrul Consiliului Statelor (din Elveţia), (similar cu  Senatul american). Unul dintre aceștia a răspuns. Și ca să nu lungim povestea, ieri Parlamentul elveţian a aprobat un proiect de lege: mai nou, Codul Civil elvețian prevede în mod explicit ca autoritățile elvețiene să verifice, la cererea minorului sau a unuia dintre părinți dacă custodia fizică comună satisface interesul superior al copilului. Este cert faptul că Parlamentul elvețian este de acord cu plasarea custodiei fizice comune şi a celei exclusive pe acelaşi nivel ierarhic. Când părinții se despart, trebuie să se recurgă la cea mai bună soluție pentru creşterea copilului, în funcție de fiecare caz în parte. Acest lucru este deosebit pentru ţara noastră”.

Până în luna ianuarie a anului 2000, custodia fizică comună nu a fost posibilă în Elveția. Începând din iulie 2014 aceasta a devenit posibilă ca urmare a solicitării venite din partea unui singur părinte.

Actualmente (decizia a fost luată în data de 17 martie 2015) aceasta se bucură de aceleaşi drepturi pe care le are custodia exclusivă, iar autoritățile trebuie să se asigure că satisface  interesul superior al copilului.

Copia acestui document o găsiți aici: https://goo.gl/w2GC3e

Traducător: Erejdi Iulia
Corector: Stroilescu Anca

Referință text [ngo3201]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite