A inceput noul an. Multi dintre noi ne facem planuri despre ceea ce vom face. Multi il vor lasa sa treaca fara sa se gandeasca pot realiza ceea ce-si doresc. Motivarea de a face sau a nu face ceva a preocupat gandul fiecarui om.
Va prezentam in cele ce urmeaza cateva cuvinte despre curajul de a alege.
“Există multă ezitare înainte ca cineva să se dedice total unui scop, unui vis.
Mai mult, sunt şanse mari ca omul să dea înapoi, să fie ineficient în multe dintre acţiunile sale.
Dar în toate iniţiativele şi actele de creaţie funcţionează un adevăr elementar, a cărui ignorare ucide multe idei şi planuri splendide: acela că atunci când cineva se consacră unei idei, şi providenţa se mişcă în aceeaşi direcţie!
Şi încep să se petreacă tot felul de lucruri, care nu s-ar fi produs altfel şi care ajută împlinirii scopului. Un întreg lanţ de evenimente neprevăzute pornesc de la acea decizie de a merge înainte, fie ce-o fi!
Incidente, întâlniri, oameni şi sprijin material – lucruri la care omul, la început, nici nu a îndrăznit să viseze, toate îi vin în ajutor.
Orice faci, să visezi că poţi face şi ÎNCEPE să faci!” - Goethe.
John Mason spunea: „Fa ceea ce oamenii spun ca nu poate fi facut. Nu asculta niciodata glasul temerilor tale. Nu sta sa iei ceea ce pica. Fa ceva ca sa obtii ceea ce doresti.”
Lumea e plina de oameni cu dorinte, dar nu sunt multi cei care au vointa. Nu vei obtine un lucru doar pentru ca ti-l doresti. Fa un inventar cu ce faci, cu timpul tau, cu energia ta, cu talentele tale, cu abilitatile tale, cu viata ta! MERGI IMPOTRIVA CURENTULUI! Nu pluti in josul raului doar pentru ca toti ceilalti fac asta. Intoarce barca si incepe sa vaslesti contra curentului.
Nu ai nevoie de efort pentru a pluti in josul raului, dar ai nevoie de energie si hotarare ca sa vaslesti contra curentului, in special cand toata lumea merge in directia opusa!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai citite
-
Î NTREBARE: Va cer ajutorul/sfatul pentru copilul meu, pentru siguranta ei atat fizica cat si psihica. O sa va relatez cat mai succin...
-
Importanța tatălui (Traducere a unor studii ale Facultatii de Psihologie sociala din cadrul Universitatii de Stat Arizona, SUA -- http...
-
ÎNTREBARE: Sunt mama unui băieţel de 6 ani,am custodie comună cu tatăl lui.M-am recăsătorit şi soţul meu este în Anglia. Nu pot pleca c...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu