sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Recomandare de carte: " Otrava Divortului " de Richard Warshak, Editura Polirom

REF [ngo5165] 


TITLU: Cartea “Otrava divortului” de Richard Warshak va fi publicata in curand la editura Polirom

Avem placerea sa informam publicul larg ca o noua carte pe tema alienarii parintesti, a treia dupa “Copilul si Divortul” (scrisa de catre Jacques Biolley si tradusa de editura Philobia) si “Interesul superior al copilului. Expertiza psihologica in caz de separarea/divortul parintilor” (aparută sub semnătura d-nei Pivniceru si d-nului Luca la Editura Hamangiu) va aparea in cursul anului 2017 in Romania. Este vorba despre faimoasa carte “Otrava divortului” de Richard Warshak, probabil cea mai cunoscuta si tradusa international carte, pe tema alienarii parintesti.


În cartea Otrava Divorțului: Protejarea legăturii emoționale dintre copil și părinte față de un Ex- răzbunător (Regan Books, 2002), Warshak se axează pe strategiile pe care un părinte le poate utiliza pentru a face față animozității unui fost soț ce încearcă să otrăvească mintea și sentimentele copilului prin tehnici precum: spălarea creierului, bârfirea, acuzațiile false, minciuni cu privire la istoricul familiei, etc. Premisa lui Warshak este că "otrava divorțului" apare și devine psihologic dăunătoare pentru copil atunci când apar conflicte între părinți cu privire la custodie și pentru programele de vizitarea, mai ales dacă se întâmplă ca aceste lupte să se prelungească. Warshak explorează, de asemenea, violența și agresiunea (atât conștiente, cât și inconștiente) care apar atunci când părinții caută să se răzbune și să comită represalii unul împotriva celuilalt.
În anul 2010, Warshak a convins Journal of Family Court Review să dedice un o întreagă ediție problemelor legate de alienarea părintească. Într-un articol publicat în acel număr, Warshak a raportat o metodă care a reușit să ducă la restabilirea relației părinte-copil pentru 18 dintre cele 23 de cazuri tratate de copii grav alienați (78% din cazuri).[1]
Warshak a obținut licența la Universitatea Cornell si doctoratul de la Universitatea din Texas Southwestern Medical Center. El este un profesor de psihologie clinică la Southwestern Medical Center și este presedinte al Societatii pentru Psihoterapie Psihologie din Dallas. Din 1977, ca director al Proiectului de Cercetare cu Privire la Custodie și Co-investigator principal al Institutului Național de Sănătate Mintală Pentru Familiile Recăsătorite el a studiat impactul divorțului și al re-mariajului. Studiile sale de cercetare asupra custodiei copiilor au fost adesea citate în literatura științelor sociale și în sălile de judecată și legislative. El a fost a consultat la Casa Albă cu privire la reforma custodiei. El este, de asemenea, autorul WICAA (Inventarul Warshak pentru Protecția Copilului și Adolescentului) un chestionar de evaluare utilizat pe scară largă în SUA pentru evaluarea copiilor și adolescenților.

Echipa ARPCC

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu am cumparat o de la diverta 17 lei
Este impecabila cartea, sunt abordate toate tipurile, fazele si metodele de alienare si abuz asupra unui copil dar si metode de contracarare ale abuzului.
Va jur ca la doua intalniri am avut cartea cu mine, cu semnelr puse la situatiile mele si am facut exact ca in carte, moment in care copilul se bloca de raspunsurile mele.

Cele mai citite