joi, 28 aprilie 2016

Pana la 10 ani in Canada iar in ROMANIA de la 1 la 3 luni sau amenda




Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare asupra extrădării Anei Maria Nedelcu, acuzată că şi-a răpit copilul pe care l-a născut în Canada şi adus în România. Judecătorul care a decis arestarea Anei Maria Nedelcu va fi şi cel care decide extrădarea ei. 

Ana Maria Nedelcu a fost pusă sub arest în data de 13 aprilie, după o decizie judecătoarească de la Curtea de Apel Bucureşti, deşi procurorii de pe lângă Curtea de Apel nu solicitaseră asta. Aceasta este urmărită penal de autorităţile canadiene pentru săvârşirea faptei de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, fapt ce se poate pedepsi cu închisoare de până la 10 ani pe teritoriul statului canadian.
În documentele emise de autorităţile canadiene este înscris că în 2014 Ana Maria Nedelcu a plecat în 

România împreună cu copilul său minor, astfel încâlcând ordinul de custodie emise de instanţa canadiană, documente ce prevăd că drepturile părinteşti erau exercitate de către ambii părinţi. In legislatia penală română infracţiunea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor este pedepsită cu închisoare de la o luna la 3 luni sau amendă.

ref.[ngo4532]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite