joi, 14 aprilie 2016

Raspuns pentru parinti

Intrebare

Buna ziua!
Sunt in proces de divort si incredintare minor cu sotia. Am fost permanent implicat in cresterea si educarea fetitei noastre chiar in pofida faptului ca sotia a parasit compulsiv locuinta familiei. Asta a presupus, de-a lungul timpului, o continua deplasare a mea la domiciliul bunicilor materni iar mai recent si la locuinta sotiei. In sinteza sotia mea reclama autoritate parentala exclusiva precum si domiciliul minorei la ea. Cu 6 saptamani in urma aceasta a inscris-o prin decizie unulaterala pe fiica noastra( 6 ani 3 luni) la o scoala pe care eu am contestat-o puternic intrucat se afla la peste 10 km de domiciliul meu ( fost conjugal) iar conditiile si oferta scolara sunt improprii invatamantului primar ( scoala numele scolii. - acreditata intr-o cladire cu functie de camin liceeni si nefamilisti- surse net), fara sa ma intiinteze iar la doar 2-3zile dupa a trimis-o precipitat si abuziv pe minora prin tara cu bunicii materni. De atunci nu mai stiu nimic despre fetita intrucat nu mai raspunde la mail, sms sau apel telefonic nici mie nici rudelor.

Pentru o mai buna intelegere a contextului juridic dar si general imi doresc sa pot sa am o buna consiliere pe aceasta speta si un avocat care sa fie puternic implicat in astfel de perspective de custodie.

Chiar daca evenimentele decurse din comportamentul sotiei au trezit in mine multa frustrare si furie, imi doresc totusi ca la sfarsitul acestui litigiu sa-i pot oferi fiicei - numele copilului cat mai multa normalitate si caldura posibile.




Raspuns

Buna ziua,

Va confruntati cu un caz clasic de alienare. Primul lucru pe care ca trebui sa il faceţi e sa cereti reinstaurarea autoritatii parintesti. Se castiga acest gen de proces. Legat de asta puteti cere (cu sanse mai mici dar in crestere) o largire a programului de legaturi personale, samd. Acum insa e in vigoare codul civil care are ca regula, autoritatea exclusiva – astfel, dupa o sentinta de reinstaurare aut. Parinteasca comuna veti putea sa va opuneti deciziilor majore luate exclusiv de fosta sotie (schimbare scoala, schimbare religie, schimbare locuinta copil mai departe de dvs, plecare din tara, samd).

Pentru avocat sa ne spuneti daca locuiti in Bucuresti, samd. Noi nu avem posibilitati sa oferim consultanta juridica in mod direct si, in mod normal, nu am oferim nici referinte. Pentru ca daca iese prost veti spune ca noi v-am trimis la avocatul X sau Y, iar astfel evitat viitoare disconforturi.

Daca vreti nu doar sa va rezolvati cazul personal ci si sa aveti sanse reale de exercitare a custodiei comune va asteptam alaturi de voluntarii A.R.P.C.C. Fiecare poate contribui la cauza noastra ca colectiv, pe langa munca la cazul personal.




ref.[ngo4519]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite