marți, 10 noiembrie 2015

Forme/modalități de repartizare a timpului cu copii !



                        


Traducător: Manea Doinita
Corector: Milian Bogdan

Copia acestui document o găsiți aici: http://goo.gl/gFRKP1

Dacă ați decis de curând să vă separați sau dacă sunteți separați de ceva vreme, dumneavoastră și celălalt părinte aveți evident nevoie să  vă gândiți și să cădeți de acord cu privire la aranjamentele legate de copii. Mulți copii își fac griji cu privire la ce urmează să se întâmple cu ei când părinții lor se despart, și poate veni ca o ușurare pentru ei dacă aranjamentele devin clare și predictibile. 





Indiferent de decizia pe care o luați cu privire la aranjamentele parentale acestea nu trebuie să fie scrise, dar dacă o scrii, un plan parental e un mod bun de a o face. Aranjamentele pot fi făcute în multe feluri, de exemplu, față în față, la telefon sau prin e-mail. privire la aranjamentele parentale acestea nu trebuie să fie scrise, dar dacă o scrii, un plan parental e un mod bun de a o face. Aranjamentele pot fi făcute în multe feluri, de exemplu, față în față, la telefon sau prin e-mail.



Un Plan Parental este o înțelegere pe care părinții separați o fac cu privire la modul în care copii lor vor fi îngrijiți și întreținuți. Pregătind un astfel de plan dumneavoastră înșivă înseamnă că aveți ocazia să adăugați deciziile/alegerile dumneavoastră, care se potrivesc propriilor nevoi/circumstanțe. Căzând de acord cu privire la modul în care lucrurile care îi vor afecta pe copiii dumneavoastră vor fi organizate, cât mai direct cu putință, va fi bine pentru copiii dumneavoastră și este foarte posibil să salveze argumente sau neînțelegeri pe parcurs.

Interesul superior al copiilor dumneavoastră este cel mai important lucru la care trebuie să vă gândiți când faceți un aranjament.
Un plan parental poate include orice aspect cu privire la care părinții au nevoie să se înțeleagă cu privire la copiii lor. Planul poate fi modificat în orice moment cu acordul ambilor părinți.

Dacă doriți ca înțelegerea dumneavoastră parentală să fie recunoscută de lege ca un Plan Parental aceasta trebuie să fie realizat într-un anumit mod. Aceasta trebuie să fie făcută în scris, datată și semnată de către amândoi. 


Care sunt Avantajele?
Întrucât un plan parental este realizat și agreat de amândoi, acordul însemnând în acest caz că aveți control asupra procesului și nu va mai fi nevoie să luptați în instanță. Mersul în instanță poate fi o experiență tensionată, traumatică, scump, pe termen lung și poate fi greu să mai ieșiți dintr-un cerc vicios. În unele situații implicarea instanței este absolut necesară, însă părinții, care au trecut prin sistem, recomandă evitarea dacă este cu putință.
Venirea la un acord viabil fără a merge în instanță salvează o mulțime de bani, timp și suferință pentru părinți și, mai important, este mai bine pentru copiii dumneavoastră. Cercetările arată în mod clar că nu separarea părinților lor este cea care dăunează cel mai mult copiilor; sunt certurile continue și negativitatea dintre părinți, și anxietate pe care copiii o simt atunci când părinții lor nu pot coopera cu privire la lucrurile care le afectează viața de zi cu zi. cu putință.



Atunci când copii știu că părinții lor au discutat cu privire la ce este cel mai bun pentru ei și știu că există un plan scris, au tendință să se simtă îngrijiți și mai în siguranță. Dacă copiii dumneavoastră pot prezice forma vieții lor și știu că veți păstra aspectele care îi privesc pe adulți între adulți, aceștia vor fi capabili să gestioneze mai bine stresul si temerile cauzate de separare.

Dacă nu funcționează sau uneori se schimbă?


 Un plan parental poate fi anulat sau schimbat oricând prin elaborarea unui nou aranjament în scris, datat și semnat de persoanele care au semnat planul original. 




Ce sunt Ordinele de Consimțământ / Parentale?

Ordinele de consimțământ sunt în termeni generali un Plan Parental care a fost certificat de Instanță. Stilul și formatarea Ordinelor de consimțământ sunt în conformitate cu alte documentații ale Instanței, și pot arăta chiar diferit de un Plan Parental de bază, însă diferența semnificativă  este aceea că un Ordin de Consimțământ, dacă nu este respectat de către unul dintre părinți, poate conduce la proceduri de contravenție în Instanță, și părintele care nu a respectat Ordinul de Consimțământ poate fi penalizat, variind de la a fi obligat să-i plătească celuilalt cheltuielile de judecată până la alte condiții mai oneroase adăugate Ordinului de Consimțământ, ajungându-se în unele cazuri chiar la condamnări.Planurile parentale pe de altă parte nu au valoare juridică.




Care este mai bun: Planul Parental sau Ordinele de Consimțământ?
Tați pentru Egalitate încurajează cu tărie toate părțile care trec prin procesul de separare și discută aranjamentele pentru copii, să se documenteze  cu privire la termenii agreați în cadrul Ordinului de Consimțământ, spre deosebire de un Plan Parental. Este liber să facă acest lucru, și, de obicei, este necesar ca documentul să fie prezentat Instanței, dat fiind faptul că, în cele mai multe cazuri, părinții nu au cerut măcar să apară în fața ofițerului judiciar.

Deși un Plan Parental este mai puțin stresant și mai puțin formale în ceea ce privește elaborarea acestuia,acesta este în termeni reali, pur și simplu un "document ghid", și în cazul în care unul dintre părinți nu respectă acordul, celălalt părinte nu are pur și simplu niciun drept la recurs. Astfel, în realitate un Plan Parental nu are dinți, și ar fi funcțional numai dacă ambii părinți l-ar trata cu bună-credință.

Deci, un Plan Parental NU ARE valoare juridică, în vreme ce Ordinele de Consimțământ au, și, în timp ce mulți ar putea argumenta că Instanțele sunt dezgustătoare, pentru a-i sancționa pe contravenienții care au arătat dispreț în mod repetat pentru acțiunile lor, cel puțin în domeniul dreptului și psihologic, există implicații pentru încălcarea înțelegerilor parentale, iar acest imbold pentru cooperarea lipsește din păcate, dacă cineva alege să sigileze acordul lor post-separare cu un Plan Parental.





ref.[ngo701]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite