luni, 14 aprilie 2014

Diferentele si asemanarile dintre notiunea de autoritate parinteasca, responsabilitate parinteasca si custodie comuna

Continuăm seria articolelor pe teme legate de custodia asupra copiilor, cu o discuţie interesantă care a avut loc într-una din sesiunile găzduite de UNICEF, legată de iniţiativa de introducere a planului parental în practica instanţelor din România. Sperăm să fiţi şi dvs interesaţi de eventualele diferenţe sau asemănări dintre termenii de autoritate parintească, responsabilitate parintească şi custodie, asa cum apar ei îndiverse  documente legale. În [atasament] vă oferim un document redactat de noi (transmis ulterior şi participanţilor la masa rotundă) care încearcă să clarifice această problematică.
Cu deosebită consideraţie,
Colectivul ARPCC

2 comentarii:

avocat. Dan Barbu spunea...

asa-numita custodie comuna este o prostie incomensurabila. Oriunde s-a implementat si a devenit o regula nu a adus decit esecuri: copii pasati de la un parinte la altul , instabilitatea caminului minorului, instabilitate de tratament si educatie, concurenta a parintilor in rasfatul minorilor.....
Cu toate minusurile ei, politica incredintarii minorului unui singur parinte satisfacea mai bine principiul "interesului superior al copilului".
Aceasta idee pe care o promovati nu pune pe primul plan "interesul superior al copilului" ci aduce interesul parintelui pe acelasi plan cu cel al copilului...... Este o dezbatere falsa.
Forget about it !!

Custodie Comuna spunea...

Pe ce studii v-ati bazat va rog in afirmatiile pe care le faceti ? Noi va recomandam sa cititi doar cateva. De exemplu cele publicate aici:
https://sites.google.com/site/europeanjointcustodynetwork/en/library
Cu deosebita consideratie
Codin Baltagan

Cele mai citite