vineri, 10 ianuarie 2014

Am un copil. Puteți să mă ajutați în procesul de divorț?

Puteți să mă ajutați în procesul de divorț?
Vă ajutăm deja. Dar nu în mod direct. Misiunea noastră este de a pune la dispoziția dvs. și avocatului/mediatorului dvs. experiența noastră într-o formă cât mai lizibilă, utilizând  internetul. Vă sfătuim că citiți cât mai mult din lucrurile publicate de noi. Deşi nu sunt perfecte încă, resursele pe care vi le punem la dispoziție, reprezintă cea mai completă bază de cunoștințe din România privitoare la problematica custodiei comune. ARPCC este o sursă de referință pentru mulți avocați, mediatori și judecători implicați în cauze cu minori. Încercăm să structurăm informația de așa natură încât să vă fie accesibilă și dvs. pentru că dacă veți înțelege drepturile și obligațiile dvs. veți putea colabora mai bine cu avocatul ce vă reprezintă interesele. Astfel veți putea influența calitatea actului de justiție. 

Ne-am bucura ca nu doar unul dintre părinți să citească materialele publicate de noi. Sugerați fostului partener de viață să citească la rândul său materialele publicate de noi. Dacă acest lucru se va întâmpla, suntem convinși că veți putea să reglați mult mai ușor eventualele diferenduri, apelând la o modalitate necontencioasă de finalizare a divorțului. Astfel copilul dvs. și dvs. personal veți avea multe de câștigat.

Resurse utile:
Atât mamele cât şi taţii pot învăţa să fie mai buni părinţi, găsind căile de comunicare adecvate cu celălalt părinte, spre beneficiul copiilor lor. Dacă divorţați, este util să accesaţi resursele pe care vi le punem la dispoziţie:
  • Manualele editate de către noi și care se regăsesc aici
  • Biblioteca online a ARPCC (conține studii, articole, legislație, șabloane și exemple) disponibilă aici
  • Articole cu caracter enciclopedic din Wikipedia disponibile aici (a se vedea caseta din dreapta paginilor)
  • Blog-ul ARPCC disponibil aici
Specialişti care vă pot ajuta:
ARPCC nu recomandă un avocat, un psiholog sau un mediator pentru bani. Credem însă că avocaţii, mediatorii sau psihologii care sunt expuşi ideilor ARPCC (s-au înscris în newsletter-ul ARPCC) înţeleg mai bine drepturile dvs. şi ale copilului dvs. privitoare la exercitarea autorităţii părinteşti în comun. De aceeea ne permitem să publicăm lista cu specialiştii cu care suntem în contact:
  • Baza de date cu mediatorii care sunt înscrişi pe newsletter-ul ARPCC se poate consulta aici
  • Baza de date cu avocații înscrişi pe newsletter-ul ARPCC se poate consulta aici
Ce fac dacă am o întrebare privitoare la custodie?
Foarte multe din răspunsurile la întrebările dvs. se regăsesc în resursele enumerate mai sus. De pildă manualul părintelui divorțat sau broșura de popularizare. În blogul ARPCC puteți să căutați articolele etichetate ca "sfaturi pentru părinți". Dacă consultând cu atenție materialele descrise mai sus nu ați găsit răspuns la întrebările dvs. puteți să ne adresați  o întrebare aiciNe rezervăm dreptul de a publica atât întrebarea dvs. cât și răspunsul, după ce vom fi anonimizat orice informații personale. Vă rugăm să notați faptul că întreaga activitate a asociației este realizată exclusiv prin munca voluntară a unor oameni care au familii, servicii și care, poate ei înșiși sunt implicați într-un proces de divorț. Deoarece suntem extrem de ocupați am aprecia dacă ne veți adresa întrebări doar după ce ați investit minim 20 de ore studiind resursele enumerate mai sus. 

Totuși, cum pot să obțin ajutor?
Consultați, vă rugăm, această pagină

Pentru părinții divorțați ce vor să ni se alăture:
Pe lângă timpul dvs. investit în acțiunile în justiție pentru cazul personal, vă recomandăm să încercați să alocați timp și pentru a lucra pentru cauza noastră comună, aceea de a îmbunătăți situația de ansamblu a copiilor români ce trec prin divorțul părinților. Dacă sunteți un părinte divorțat, aceasta contribuție benevolă vă va ajuta să vă re-echilibrați într-un moment în care din punct de vedere emoțional sunteți foarte sensibil. Vă veți simți folositor și util societății, iar acesta nu e puțin lucru. Dar înscrieți-vă în grupul nostru doar dacă sunteți pregătit în a lucra serios, cu responsabilitate, pe termen lung, fără a pretinde altceva în schimb, pentru această cauză comună -- aceea de a proteja mai bine pe cei 50.000 de copii care trec an de an prin experienţa divorţului părinţilor lor.


Niciun comentariu:

Cele mai citite