miercuri, 29 ianuarie 2014

5 din cele mai motivante citate

de Marian Curelaru la 27 Dec. 2013 Tags: citatemotivatieinspiratieaforisme

"Oamenii spun deseori ca motivatia nu dureaza. Ei bine, nici un dus nu dureaza; de aceea il recomandam zilnic." Cu acest aforism, Zig Zigler isi apara convingerea ca motivatia nu este ceva pe care il obtii de doua ori pe an printr-un curs. Trebuie sa te remotivezi zi de zi. Daca viata este o calatorie, motivatia este motorul care te va duce la destinatie, pentru ca nimic nu se produce fara motivatie.

1. Succesul incepe intotdeauna cu putin."Marile realizari, la inceput si pentru un anumit timp, nu au fost altceva decat un vis". (Napoleon Hill) Cel mai mare arbore n-a fost la inceput decat o mica samanta, a fost o vreme in care Coca-Cola nu vanduse nicio singura sticla, o vreme in care Microsoft nu exista sau in care Frank Sinatra canta in sali parohiale. Nu dispretui lucrurile marunte, deoarece succesul incepe intotdeauna cu putin. Ramai focalizat pe scopul tau. Daca focalizarea ta este buna, vei reusi. 

2. Daca vrei ceva, atunci ia-l!"Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca nu poti face ceva. Daca ai un vis, trebuie sa-l protejezi. Oamenii care nu reusesc sa faca ceva iţi vor spune ca visul tau nu se va implini. Daca vrei ceva, du-te si obtine. Punct." (Will Smith, "The pursuit of Happiness")Vor fi intotdeauna oameni de mica anvergura care-ti vor spune ca nu poti face un lucru, de ce nu-l poti face si cum vei esua daca incerci. Dar daca ai un vis, nu-l lasa sa plece si nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca nu vei reusi. Poti atinge toate nazuintele in care crezi. 

3. Continua sa muncesti normal."Nu am o inteligenta superioara si nici un talent uimitor. N-am o carisma care sa stupefieze intreaga lume si nu alerg mia de metri in mai putin de 6 minute. Singurul motiv pentru care am avut succes este ca am continuat sa lucrez in vreme ce altii ramaneau in pat". (Greg Evans, fost star al fotbalului american)Continua sa muncesti asiduu pentru un scop; in final, il vei atinge. Cheia este ca vei fi focalizat pe acel scop. JC Penney spunea: " Da-mi un magazioner care are un obiectiv si iti voi da un om care va face istorie. Da-mi un om fara niciun obiectiv si iti voi da un magazioner." 

4. Vei deveni cel la care te gandesti."Viziunea pe care o glorifici in gand, idealul pe care il indragesti in suflet, este deasupra a ceea ce vei construi din viata ta si este ceea ce vei deveni". (James Allen, "As a Man Thinketh")Gandurile pe care le ai si pe care le porti fara incetare in suflet sunt ceea ce vei deveni in cele din urma. Daca te vei vedea ca un succes, vei deveni acel succes; vei deveni acel ceva la care reflectezi in mod consecvent. 

5. Viata este o aventura."Siguranta este o superstitie. Ea nu exista in natura si copiii nostri nu o invata. Sa eviti pericolul nu este pe termen lung mai sigur decat sa fii expus la el. Viata este ori o aventura pe care o indraznim ori nimic". (Helen Keller)Oricare ar fi visul tau, pleaca sa-l vanezi. Nu te multumi niciodata cu o viata plina de o lejera lipsa de speranta si nu fi niciodata realist. John Eliot spunea: "In momentul in care cineva iti cere sa fii realist, sterge acea persoana pentru totdeauna de pe lista ta de prieteni". 

Sursa: Express.be
Autor: Marian Curelaru

Niciun comentariu:

Cele mai citite