miercuri, 2 noiembrie 2016

NEPERMITEREA PĂRINȚILOR SĂ-ȘI VADĂ COPIII S-AR PUTEA SITUA SUB DEFINIȚIA ABUZULUI ASUPRA COPILULUI
Nepermiterea părinților  să-și vadă copiii s-ar putea situa sub definiția abuzului asupra copilului după George Christensen. 

Membrul Federal pentru Dawson a spus că ar încerca împreuna cu senatorul Victorian independent John Madigan să includă în definirea abuzului asupra copilului și înstrăinarea parentală.

Dl Christensen a spus că sistemul actual pentru legea familiei și sprijinul copilului este stricat.

”Părerea mea este că alienarea parentală este o formă de abuz asupra copilului”, a spus el.

”Dacă unul dintre părinți întrerupe  relația semnificativă cu celălalt părinte, în afară de situația în care sunt violenți, etc., atunci acela este abuz”.


El a spus că sute de oameni au venit la el după ce părintele celălalt a decis că vor încălca legea și vor nega accesul copilului.

"Literalmente singura despăgubire este să prezinte problema tribunalului, care, având în vedere faptul că plătesc și pentru sprijinul copilului, este atât de costisitor că e aproape imposibil,” a spus el. 

În timp ce el a recunoscut că extinderea definiției abuzului asupra copilului ar putea cauza probleme, el a spus că sistemul actual ar putea fi îmbunătățit.  

Avocatul și specialistul în legea familiei Jenny Hamilton a spus că ideea a fost ”demnă de luat în considerare”

Alienarea copilărie este o problemă foarte serioasă . Este foarte des întâlnită, a spus Dna Hamilton.

”Adesea ei au nevoie de suport psihiatric să dovedească că emoțiile copilului au fost manipulate pentru a dovedi că a avut loc alienarea. ”

Dl Christensen a menționat o altă schimbare pe care el ar vrea să  o vadă, și anume pentru a permite  ofițerului de eliberare condiționată (probațiune) să aplice acorduri privind custodia comună. 

El a spus că singura cale de a avea acorduri privind custodia aplicată acum a fost să ducă problema la tribunal, care a fost un exercițiu costisitor pentru părinți. 

”As vrea să văd un model ca în Danemarca,” a spus.

”Dacă a fost încălcată o lege legată de custodie, se fac sancțiuni, ca un ofițer de eliberare condiționată.”


El a spus că asta ar opri părinții să se întoarcă la tribunal doar pentru a face ca legea să fie îndeplinită.

”Sistemul actual este nedrept,” a spus Dl Christensen.

Dna Hamilton a spus că el are dreptate, dar nu a crezut că aplicarea ar fi posibilă.


Mai jos găsiti rezultatul unui sondaj de opinie a celor care au citit articolul:Considerați alienarea parentală ca fiind o forma de abuz asupra copiilor ?

Yes - 94%
No - 5%Traducător: Anca Pădurariu
Corector: Velea Ana-Maria

[ngo3279]
Colectivul ARPCC

Un comentariu:

ileana spunea...

Alienarea parentala este frecvent intalnita in Romania. Copiii sunt manipulati si folositi ca obiect de santaj pentru a satisface orgoliile parintilor. Este si mai trist ca mamele fac acest lucru.
Acesti copii sunt afectati categoric. Nesiguranta, tulburarile de atasament, scaderea stimei de sine sunt cateva din problemele care apar la acesti copii, cu efecte negative asupra confortului psihologic din prezent si de mai tarziu, ca adulti.

Cele mai citite