joi, 7 iulie 2016

Propunere modif Legea 217/2003 (deputat Remus Cernea)

Avem placerea sa prezentam articolul unic validat de comisia pentru Munca, Familie si Protectie Sociala a Senatului.

Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 04.04.2016 și urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 8 zile de la reluarea activitãtii Senatului. 


Articol unic. După alineatul (3) al articolului 23 din Legea nr.217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea 1, nr.205 din 24 martie 2014, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alin.(4) cu următorul cuprins: "(4)
"Prin aceeași hotărâre, instanța poate dispune luarea unei masuri de control a respectării ordinului de protecție si pentru prevenirea încălcării acestuia, precum:
- obligarea agresorului de a se prezenta periodic, la un interval de timp stabilit de instanță potrivit împrejurărilor, la secția de politie competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție;
- obligarea agresorului de a da informații organului de politie cu privire la noua locuință în cazul în care prin ordin s-a dispus evacuarea lui din locuința familiei. "

  • Consultați forma originală a propunerii legislative și avizul final al Comisiei aici
  • Consultați forma finală a propunerii legislative aici


Colectivul ARPCC







[ngo4022]

Niciun comentariu:

Cele mai citite