miercuri, 6 iulie 2016

Comisia propune noi reguli pentru o mai bună protecție a copiilor



 
Sursa: Comisia Europeană
Comisia propune noi reguli pentru o mai bună protecție a copiilor în cadrul procedurilor familiale transfrontaliere
Astăzi, Comisia Europeană propune îmbunătățiri ale normelor UE care protejează copiii în contextul litigiilor de responsabilitate parentală transfrontalieră legate de custodie, drepturile de acces și de răpire de copii.

Noile norme vor accelera procedurile legale și administrative și să se asigure că interesul superior al copilului este întotdeauna luat în considerare.
Atunci când familiile au dispute sau cupluri internaționale se separe, cooperarea judiciară transfrontalieră este esențială pentru a oferi copiilor un mediu juridic sigur de a întreține relații cu ambii părinți (și tutori), care pot trăi în diferite țări europene.
Prim-vicepreședintele Timmermans a spus: "Sunt putine lucruri mai traumatice pentru un copil decât să vadă disputele dintre părinții lor, atunci când aceste dispute se încheie în cadrul unei proceduri judiciare, cu o dimensiune transfrontalieră, UE are responsabilitatea de a se asigura că acestea sunt reglate ca. lin și mai eficient posibil. regulile noi simplificate care le-am adoptat va aduce beneficii pentru familii și copii. Ei vor câștiga de la termene reduse de soluționare a procedurilor și va evita costurile financiare grele, adesea legate de astfel de proceduri. Trebuie să ne asigurăm că diferite regimuri juridice sunt compatibile pentru a minimiza complicații, întârzieri, stres și incertitudine. "
VERA Jourová, comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitatea între sexe a spus: "Copiii sunt în centrul acestei reforme Separarea părinților lor este destul de dificil Copiii în cauză merită procedurile judiciare care să clarifice situația lor cât mai repede posibil și să ia în.. .. cont interesul lor Vă propunem astăzi pentru modernizarea normelor existente pe baza experienței practice acumulate pe parcursul ultimilor 10 ani accentul acestei reforme este clar: avem nevoie de a accelera cazurile transfrontaliere timpul este esențial pentru. bunăstarea copiilor, așa că avem nevoie de aceste noi reguli repede. "





Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite