joi, 21 februarie 2013

Raport psiho-social realizat de specialistii canadieni

Bună ziua,

Avem plăcerea să vă punem la dispoziție un raport psihosocial realizat de către specialiștii canadieni la cererea instanței unei instanțe de judecată, pentru o familie care a avut un divorț în contradictoriu.

Specialiștii canadieni confirmă că în cazul unor copii cu vârsta de 6 și 8 ani este în interesul superior al copiilor ca aceștia să locuiască alternativ cu fiecare dintre cei doi părinți, o săptămână cu mama și o săptămână cu tata. Raportul demască mitul existent în prezent în mintea majorității specialiștilor români și care afirmă (învățat de pe vremea când INM-ul prelucra codul familiei din 1956) că în interesul "stabilității" minorului acesta trebuie să aibă o singură casă.

De altfel, nenumărate studii (de exemplu studiul Kelly)  arată că stabilitatea minorului este în principal legată de stabilitatea (adică previzibilitatea, regularitatea, frecvența întâlnirilor) relațiilor cu cele două figuri primare de atașament (mama și tata) iar nu de o anume locuință.

Publicăm acest raport cu speranța că din ce în ce mai mulți din specialiștii implicați în justiția pentru minori vor lua în considerarea eventualitatea dimensionării mai largi a programelor de legături personale acordate părinților nerezidenți. Acest tip de programe sunt în interesul minorilor implicați chiar și atunci când părinții nu pot să ajungă la un consens.

Raportul complet se poate descărca de aici:
https://docs.google.com/file/d/0B-iOqOKLc35PR2g0eEc5cHVkWmc/edit


Cu deosebită considerație,
Codin Baltagan. ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite