Judecător:
,,de ce vă trebuie custodie comună d-le (...), ca să vă tachinaţi fosta soţie cu înscrierea copilului la şcoală?
,, în asemenea condiţii nu ştiu exact care este primul şi al trei-lea week-end din luna ,întrebaţi şi dvs un executor judecătoresc, la noi aşa se dau soluţiile” (răspuns la cererea de clarficiare a dispozitivul sentinței motivată de acelaşi judecător)
Procuror de caz
,,mama a recunoscut că nu va dat copilul, dar am considerat să dau NUP (la cele 2 plângeri conexate ,fără măcar 18 indic. 1) ca o soluţie de compromis (citez exact) ca să nu citească mai tz copilul şi să vă acuze pe dvs că a-ţi reclamat-o pe mama lui" (câtă grijă ptr. viitorul meu ca tătic)
Şef poliţie :
,,nu vă putem asigura un echipaj în zona casei mamei la luarea copilului doar ptr ca dvs consideraţi că sunteţi în pericol, noi trebuie să fim imparţiali şi nu ne putem implica în rezolvarea disputei dvs. cu fosta soţie deoarece nu intra în competentele noastre.”
”Şef poliţie, ulterior (la telefon):
Aveţi grijă că e o familie violenta, ne-am săturat de ei. Luaţi-vă de fiecare dată măcar un martor cu dvs. iar dacă sunteţi agresat puteţi depune ulterior plângere la noi şi vom lua măsuri în consecinţă.”
Specialist DGASPC :
”ne pare rău dar ... ştiţi.... chestia sta cu abuzul emoţional e foarte complexă şi credeţi-mă nu avem ce face mai mult.Dacă mama nu doreşte consiliere cu dvs nu o putem obliga.trebuie să aşteptaţi să mai crească copilul şi o să vedeţi că vine singur la dvs. mult succes”
Director grădiniţă:
”ştiţi... înţelegem problema dvs ,dar mama ne-a interzis să vă mai primim la grădiniţă în timpul programului.”
Un comentariu:
exista mare adevar in aceste citate...eu unul, personal, cu exceptia judecatorului, m-am lovit de asemenea atitudini, cea mai mare vina o gasesc asupra "specialistului" DGASPC care in cele mai multe cazuri se culca pe o ureche si incearca chipurile sa te linisteasca in privinta copilului vezi :"vine el singur la dvs". Adica este nevoie ca acel copil sa treaca prin excese de furie si atitudini primitive ale unor mame (atentie!nu generalizez) ptr ca el sa aleaga calea de a avea si un tata? Consider ca in cele mai multe cazuri cei de la DGASPC isi fac treaba de mantuiala, adica se intereseaza unde sta copilul DAR NU IAU IN CONSIDERARE SI MEDIUL DE VIATA AL COPILULUI, nevoile lui sufletesti, atasamentul lui in relatia cu ambii parinti s.a.m.d. In momentul de fata cei de la DGASPC nu fac decat o constatare a caminului copilului, nu au nici o atitudine in ceea ce priveste binele real al copilului. Din pacate, si se intampla si situatia asta, atunci cand un angajat DGASPC reuseste sa vorbeasca cu copilul acesta din urma e urat inflentat de mama care spune despre tatic ca este un om rau si fara suflet care " o chinuie pe mami si imi vrea raul".
Trimiteți un comentariu