vineri, 15 iunie 2012
Divorț fara durere
Povestea voastră se termină brusc. Oricare ar fi motivele separării, nu încercaţi să îl răniţi pe cel care l-aţi iubit. Este un joc periculos, în care veţi fi întotdeauna amândoi la fel de învinşi.
Nu incercați să rescrieţi istoria
Atât bărbaţii, cât şi femeile nu se sfiesc să îşi murdărească trecutul aruncând unul asupra altuia vinovăţia, făcându-şi rău. Ar trebui impuse anumite limite: fără hărţuire, fără acuzaţii gratuite sau necinstite şi cu siguranţă, fără violenţă. În loc de a pierde timpul cu conflicte inutile, obositoare şi isterice, dacă nu puteţi decide singuri, adresaţi-vă unui judecător care va decide pentru dvs. Dacă această decizie nu va satisface, cel puţin este varianta legală şi corectă şi nu veţi avea impresia că aţi fost înşelat/a.
Scutiţi-i pe cei dragi
Fiţi sincer cu prietenii dvs şi nu le cereţi să aleagă între dvs şi soţ/soţie. Nu îi solicitaţi excesiv pentru a vă asculta lamentările şi plângerile în fiecare seară. Evitaţi indiscreţiile şi nu vorbiţi despre intimitatea dvs. cu soţul/soţia de faţă cu alţii şi cu atât mai puţin nu încercaţi să îl/o defăimaţi. Nici dvs. nu v-ar plăcea să aflaţi că şi el/ea a făcut la fel şi a răspândit zvonuri despre dvs. Cu cât îi lăsaţi pe prietenii dvs. în afară divorţului, cu atât aveţi mai multe şanse să păstraţi relaţiile. Dar fiţi realist: veţi pierde unele cunoştinţe, care pot lua partea celuilalt sau se vor simţi jenaţi de această nouă situaţie.
Menajaţi-vă copiii
Copiii suferă. Acceptaţi acest lucru: într-un divorţ, ei se confruntă cu o situaţie pe care n-o pot controla şi au nevoie să-şi exprime emoţiile. Înţelegeţi-i atunci când plâng sau când se supără. Explicaţi-le că nimic din ce se întâmplă nu este din vina lor, pentru că de multe ori ei ar putea crede că sunt responsabili, spuneţi-le că îi iubiţi mult şi că indiferent de cum evoluează lucrurile între dvs şi soţ/soţie, veţi rămâne mereu părinţii lor. Sub nici o formă nu-i forţaţi să ia partea cuiva, mai ales că sunt deja sfâşiaţi între cei doi părinţi, prin urmare destul de agitaţi şi plini de emoţii conflictuale. Dacă vă scăpa cumva cuvinte dure, veniţi-vă repede în fire şi explicaţi-le cu calm că nu credeţi ororile pe care le-aţi spus.
Chiar dacă sunteţi supărat pe fostul/a soţ/soţie, nu uitaţi că, pentru bunăstarea şi echilibrul copiilor, informaţiile trebuie să circule corect între cele două case indiferente că este vorba despre o bubiţă, despre serbarea de la şcoală, despre cadourile de Crăciun sau de ziua de naştere. Fiţi conciliant, şi veniţi chiar în întâmpinarea fostului/fostei, când se confruntă cu o problemă şi nu poate participa. Menţinerea contactului (fără a implica neapărat şi o relaţie de prietenie) este o atitudine adultă şi pozitivă, care vă va aduce mult mai multe satisfacţii decât o duşmănie.
Sursa: roportal.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai citite
-
Î NTREBARE: Va cer ajutorul/sfatul pentru copilul meu, pentru siguranta ei atat fizica cat si psihica. O sa va relatez cat mai succin...
-
Întrebare: Sunt într-o situaţie de divorţ în care este implicat un copil de 1 an. Menţionez că divorţul a fost intentat de mine. […] Î...
-
Un caz nefericit de copil alienat parental de către părintele rezident. În ciuda eforturilor autorităților și al părintelui nerezident prog...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu