miercuri, 4 aprilie 2012

Flash news: Se demarează procedurile pentru uniformizarea practicii judecătorești relativ la aplicarea în timp a NCC

Parchetul de pe lângă ÎCCJ a început procedurile de evaluare a practicii unitare relativ la aplicarea în timp a NCC în urma unei sesizări a Asociației Române pentru Custodie Comună. Asociația noastră a atras atenția mai multor instituții a statului privitor la modul neunitar în care se judecă procesele începute anterior datei de 1 octombrie 2011, postând și un articol în acest sens.
Ce este îmbucurător, este faptul că viziunea Ministerului Public, anume aceea că toate procesele aflate pe rol (indiferent de stadiul procesual) trebuie să se judece conform NCC (din punctul de vedere al relațiilor părinți-copii post-divorț) se aliniază bunelor practice din domeniu susținute de către ARPCC. De altfel Ministerul Public a citat în răspunsul său exemplul de bune practici al Tribunalului de Minori din Brașov, exemplu pozitiv căruia i-am făcut și noi publicitate.
Pentru detalii, vă rugăm să consultați adresa primită de către asociația noastră din partea Serviciului Judiciar Civil din Ministerul Public (judecător Ricu Carmen Simona)

Codin BALTAGAN

Niciun comentariu:

Cele mai citite