vineri, 16 decembrie 2016

30.000 de euro, prețul pe care trebuie să îl plătească o femeie după ce și-a vorbit de rău fostul soț în fața copiilor


Articolul in original poate fi gasit aici


În cazul unui divorț, părinții trebuie să pună pe primul loc siguranța și bunăstarea copiilor

Divorțul atrage după sine un război între mamă și tată, frustrări, certuri și jigniri. Dar în amalgamul lor de certuri, părinții uită că cel mai mult au de suferit copiii. După divorț, o femeie a început să îl vorbească de rău pe fostul soț în fața celor 3 copii. Rezultatul a fost o răzvrătire a copiilor împotriva tatălui lor, ajungându-se la refuzul acestora de a-l mai primi în vizită. Bărbatul a decis să pună punct acestei situații și a dat-o în judecată pe fosta soție. Judecătorii au decis ca femeia să fie amendată cu 30.000 de euro, iar tatăl are dreptul să își vadă cât de des dorește copiii.
O femeie italiancă, care în mod repetat își vorbea de rău fostul soț în fața copiilor lor, este  obligată să plătească 30.000 de euro drept compensație pentru fostul ei soț.
Hotărârea luată de un tribunal din Roma se pare că este fără precedent, dar poate fi interpretată ca un semnal de alarmă pentru orice părinte, care în caz de separare sau divorț, încearcă să denigreze imaginea fostului soț, scopul fiind de a-l răni pe acesta.
Instanța de Dreptul familiei din Roma a decis că femeia, care în loc să își protejeze copiii și să se ocupe de o educație corespunzătoare pentru aceștia, își "dedica" timpul criticând-și și umilindu-și fostul soț prin cuvinte jignitoare.
Tatăl copiilor, fost atlet care a devenit om de afaceri, și care a întâmpinat grave probleme financiare, a avut de suferit de pe urma comportamentului fostei soții. Femeia a fost acuzată de răzvrătirea celor trei copii împotriva propriului lor tată, iar mezinul familiei nu a mai dorit să îl viziteze pe acesta.
Judecătorii au decis că toate faptele acestei mame au avut ca rezultat subminarea rolului tatălui ca educator și ca exemplu în ochii copiilor lor.
Magistrații au mai susținut și faptul că părinții separați sau divorțați trebuie să acționeze în interesul copiilor, în ciuda tuturor neînțelegerilor dintre ei. În schimb, femeia a continuat să-și exprime dezacordul și și-a folosit fostul soț scoțându-l "țap ispășitor" în toată situația.
Curtea a dispus nu numai amenda de 30.000 de euro, ci a permis tatălui copiilor să îi viziteze constant, mai ales săptămânal și în timpul vacanțelor.
Chiara Ingenito, un avocat care nu a fost implicat în acest caz, dar este expert în Dreptul familiei, a spus că această hotărâre este nemaiîntâlnită.
"Este o sentință istorică. În conformitate cu legislația italiană, o instanță poate interveni în astfel de cazuri cu sancțiuni. Este pentru prima oară când a fost aplicată o astfel de hotărâre", informează The Telegraph.
Francesca Zanasi, un alt avocat care lucrează în Dreptul familiei, a declarat că aceeastă sentință este un avertisment pentru alți părinți pentru a nu porni un război unul contra celuilalt, prin intermediul copiilor lor.
"Există speranța ca prin această decizie se va asigura prioritatea copiilor - că părinții vor pune pe primul loc bunăstarea copiilor, chiar dacă ei trec printr-un divorț și se află într-un conflict", a susținut avocata.
Femeie a încercat să "demoleze" relația fostului său soț cu copiii săi.
Carlo Rimini, profesor de Drept la Universitatea din Milano a spus: "Acest lucru este cunoscut sub numele de alienare parentală și în aceste cazuri, sentințele judecătorilor ar trebui să fie severe".
Instanța din Roma a admis faptul că femeia "i-a îngădit dreptul fostului său soț de a avea o relație normală cu copiii lor", a mai completat profesorul Rimini.



ref.[ngo4672]
Colectivul ARPCC

Un comentariu:

Unknown spunea...

Aceste legi ar trebui aplicate si in romania dar din p+acate institutile din tara noastra inchid ochii la aceste abuzuri din partea mamelor si apoi se mira dece uni tati ajung sa-s faca dreptate singuri ajungand datorita suferintei sentimentale pentru copil sa aiba caderi psihice , cei ce nu-s fac datoria in cazurile unde copii sunt alienati de catre unul dintre parinti ar trebui si ei sa plateasca in fata legi ca complici pentru distrugere psihica si sentimentala a copilului care va fi marcat pe viata .

Cele mai citite