vineri, 30 decembrie 2016

Interzicerea accesului unui părinte la copil ar putea sa fie recunoscut ca o forma de abuz (Australia)



Autor: Emily Smith| 18th Jun 2015
Traducător: Anca Păduraruv

Corector: Codin Băltăgan

ARPCC REF: [ngo3279]v7

 
Blocarea părinţilor în a-și vedea copiii (în absența unei hotărâri judecătorești) s-ar putea încadra în definiția ”abuzului asupra copilului” conform celor afirmate de George Christensen.
Membru în consiliul orașului Dawson a spus ca ar încerca împreună cu senatorul Statului Victoria în Parlamentul Australian, d-nul John Madigan, să includă în definirea abuzului asupra copilului și fenomenul alienării părintești.
Dl Christensen a spus că sistemul actual legat de Dreptul Familiei și protecția acordată copilului este nefuncțional.
”Părerea mea este că înstrăinarea parentală este o formă de abuz asupra copilului”, a spus el.
”Dacă unul dintre părinţi întrerupe relaţia semnificativă a copilului cu celălalt părinte, în afară de situaţia în care celălalt părinte este violent, atunci această acțiune poate fi considerată abuz”.
El a spus că sute de oameni au venit cu plângeri la el legate de faptul că părintele celălalt a decis să încalce hotărârile judecătorești și să nege accesul copilului la părinte.
"Literalmente singura cale de rezolvare a situației ar fi ca părintele țintă să prezinte problema tribunalului. Din păcate având în vedere faptul că aceștia plătesc deja sume considerabile pentru întreținerea copilului (pensia alimentară) pentru mulți este aproape imposibil să suporte costul unui nou proces în fața instanței” a spus el.  
În timp ce el a recunoscut că ar putea fi complicat de realizat o extindere a definiției abuzului asupra copilului probleme, el a spus ca sistemul actual ar putea fi cu siguranță fi îmbunătățit.
Avocatul si specialistul in legea familiei Jenny Hamilton a afirmat că ideea a fost ”demna de luat în considerare”
Înstrăinarea (alienarea) părintească este o problemă foarte serioasă fiind des întâlnită în practică” a adăugat Dna Hamilton.
”Adesea părinții țintă au nevoie de suport psihiatric pentru a dovedi că emoțiile copilului au fost manipulate pentru a se realiza un fenomen de tip înstrăinare”
Dl Christensen a menţionat o altă schimbare pe care el ar vrea sa o vadă, și anume pentru a permite ofițerului de eliberare condiționată (probațiune) sa aplice acorduri privind custodia comuna.
El a spus că singura cale pentru ca acordurile notariale  privind custodia să devină executorii este ca persoana interesată să ceară tribunalului să le încuviințeze, lucru care este foarte costisitor pentru părinți.
”As vrea sa vad un model ca în Danemarca,” a spus acesta.
”Daca a fost încălcată o hotărâre judecătorească legată de custodie, aceea este pusă în executare de către organele statului, un fel de ofițer de eliberare condiționată”
El a spus că asta ar opri părinţii să revină la tribunal doar pentru a face ca sentința judecătorească ori acordul notarial să fie îndeplinit.
”Sistemul actual este nedrept,” a concluzionat D-nul Christensen.
Dna Hamilton a spus ca el are dreptate, dar nu a crezut ca aplicare ar fi posibilă.
Mai jos găsiți rezultatul unui sondaj de opinie a celor care au citit articolul:
Considerați alienarea parentală ca fiind o forma de abuz asupra copiilor ?
Yes - 94%
No - 5%




Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite