sâmbătă, 4 iunie 2016

“Declaraţia Drepturilor Copiilor în caz de Divorţ”:



Toţi copii ar trebui să se bucure de următoarele drepturi inalienabile:


1. Dreptul de a fi trataţi ca fiinţe umane importante, cu sentimente idei şi dorinţe iar nu ca sursă de conflict între părinţi.


2. Dreptul de beneficia de sentimentul de siguranţă şi apartenenţă care derivă dintr-un mediu iubitor care să îi protejeze de traume.


3. Dreptul a avea relaţie continuă cu ambii părinţi şi libertatea de a primi dragoste de la ambii părinţi.


4. Dreptul de a avea părinţii “care să îi asculte”.


5. Dreptul de a-şi exprima dragostea şi afecțiunea pentru fiecare părinte fără a fi nevoiţi să-şi ascundă acea dragoste deoarece le este teamă de dezaprobarea din partea celuilalt părinte.


6. Dreptul dea creşte şi a se dezvolta într-o atmosferă care să nu implice exploatare, abuz sau neglijare din partea părinţilor lor


7. Dreptul de a ști că decizia părinţilor lor de a divorța nu este responsabilitatea lor şi că vor putea în continuare să locuiască cu fiecare dintre cei doi părinți.


8. Dreptul la grijă şi călăuzire continuă de la ambii părinţi astfel încât să poată fi educaţi mental, hrăniți spiritual pentru o dezvoltare armonioasă, într-un mediu de iubire necondiționată.


9. Dreptul la răspunsuri oneste la întrebări despre relaţiile în schimbare din familie.


10.Dreptul de a cunoaște şi aprecia ceea ce este bun la fiecare părinte fără ca un părinte să-l denigreze pe celălalt.


11.Dreptul de a avea o relaţie relaxată, sigură cu ambii părinţi fără a fi pus în situaţia de manipula un părinte împotriva celuilalt.


12.Dreptul ca părintele rezident să nu submineze calitatea timpului petrecut cu părintele nerezident sugerând alte alternative tentante sau ameninţând cu împiedicarea vizitării ca o formă de pedeapsă pentru greșelile ale copilului.


13.Dreptul de beneficia de un timp interacțiuni regulate şi consistente ca şi întindere în timp precum şi dreptul de a cunoaște motivul real al inexistenţeri unui astfel de contact regulat şi consistent.


14.Dreptul de rămîne copil şi de a fi izolat de conflictul şi problemele dintre părinţi


15.Dreptul de a fi învăţat conform cu nivelul său de maturitate, dreptul de de a întelege valorile fiecăruia dintre cei doi părinți, de a îşi asuma responsabilitatea pentru acţiunile sale precum şi consecinţele alegerilor făcute.


16.Dreptul de a fi lasat să participe la crearea propriului destin.



ref.[ngo785]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite