miercuri, 18 iunie 2014

O nouă lege privitoare la alienarea parentala + acum în Mexic

După ce Brazilia a introdus o legislaţie împotriva alienării parentale este rândul Mexicului să introducă prevederi exprese în lege, legate de alienarea parentală. Republica federală Mexic este împărțită în 31 de state (estados) și un district federal. Fiecare stat are constituția și legislativul propriu. Districtul federal conține capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, și are statul special.  Codul Civil modificat recent este codul civil al Districtului Federal Mexico, capitala statului Mexic. Districtul Federal Mexico are o populaţie de 8.85 milioane de persoane şi unul dintre cel mai mare produs intern brut pe cap de locuitor din Republica federală Mexic.
Colectivul ARPCC


---------------- traducerea decretului realizată de către voluntarii ARPCC ------------

DECRET PENTRU ADAUGAREA UNOR PREVEDERI IN CODUL CIVIL AL DISTRICTULUI FEDERAL MEXICO
ARTICOL UNIC -  Se adaugă articolul 323-7 în Codul civil al Districtului Federal, luată în alt mod ulterior, după cum urmează:

CAPITULO III
PRIVITOR LA VIOLENTA FAMILIALĂ
Articolul 323 Septimus -. Reprezintă violență în familie comportamentul prin  care un membru al familiei angajează în acţiuni care au rolul de a transforma conștiința unui copil cu scopul de a preveni, împiedica sau distruge legăturile sale cu unul dintre părinții săi.

Comportamentul descris în paragraful precedent, se numește alienare parentală atunci când este efectuat de către unul dintre părinte. Odată identificat a avea un astfel de comportament exerciţiul autorităţii parentale al părintelui alienator va fi suspendat şi odată cu aceasta şi punerea în aplicare a oricăror ordine judecătoreşti anterioare privitoare la coabitare sau programul de vizitare dintre părintele alienator și copil. De asemenea, în cazul în care părintele alienator exercită custodia unică asupra copilului, custodia va fi transferată imediat către celălalt părinte  în cazul în care este vorba de o înstrăinare ușoară sau moderată.

În situaţia în care minorul prezintă un grad sever de alienare parentală, minorul nu va rămâne în nici un caz în grija părintelui alienator ori a familiei acestuia, orice contact între părintele alienator și copil va fi suspendat temporar iar copilul va fi supus tratamentului indicat de către specialistul care a diagnosticat această tulburare.

Pentru a asigura bunăstarea copilului, și în cazul în care, din cauza vârstei, este imposibil să trăiască cu celălalt părinte (părintele țintă), departamentul de psihologie al Înaltei Curți de Justiție din Districtul Federal va proceda la evaluarea rudelor apropiate ale copilului pentru a determina care persoana va fi responsabilă pentru îngrijirea acestuia, cât timp copilul ce primește tratamentul necesar care să permit refacerea legăturilor emoționale cu părintele țintă.

Evaluarea copilului alienat va fi efectuată în cadrul Departamentului de Alienare Parentală alienare parentală al Înaltei Curți de Justiție din Districtul Federal.

Textul original in limba spaniola se poate descarca de aici

Ref. [ngo1827]


Niciun comentariu:

Cele mai citite