luni, 30 decembrie 2013

Doresc custodie comună, fapt ce soţia mea nu doreşte. În ce mod mă puteţi ajuta?

Întrebare:
Bună ziua,
Sunt căsătorit de 7 ani şi avem 2 gemeni (băiat şi faţă) de 5.5 anişori.
Doresc custodie comună, fapt ce soţia mea nu doreşte.
Vreau să am copiii lângă mine, măcar câteva zile pe săptămână, să pot supraveghea creşterea şi educaţia lor, mai ales a băiatului ( care este uneori mai rebel).
În ce mod mă puteţi ajuta?


Răspuns:
Stimate domn,
ARPCC deja v-a ajutat punându-vă la dispoziţie o serie de materiale pe situl www.arpcc.ro blog-ul nostru blog.arpcc.ro . De asemenea ARPCC v-a ajutat deja prin modificări legislative (datorită lor, sunt puţine riscuri să pierdeţi custodia asupra copiilor - problema cea mare rămâne legată de programele de legături personale prost dimensionate de majoritatea judecătorilor) şi prin educaţia pe care încearcă să o facă avocaţilor, mediatorilor şi judecătorilor. Dacă aveţi şansa de a întâlni în divorţul dvs specialişti care au fost expuşi idelor ARPCC, veţi beneficia din plin de aceste eforturi ale ARPCC din ultimii 4 ani de zile. Nu putem decât să vă recomandăm să citiţi cât mai mult pe această temă (din ce am publicat noi) să vă alegeţi un avocat şi/sau mediator care a fost expus ideilor ARPCC şi să încercaţi să rămâneţi cât mai calm în această perioadă dificilă prin care treceţi. ARPCC nu are posibiitatea de a ajuta direct,  în cazuri particulare din lipsa voluntarilor. Din păcate majoritatea românilor care trec prin divorţ preferă să lupte exclusiv pentru cazul personal, fără să realizeze că cele mai mari efecte se obţin prin schimbarea mentalităţilor, a jurisprudenţei şi a legislaţiei.  Cu deosebită consideraţie,
Colectivul ARPCC.

PS: Dar puteţi ajuta dvs cauza generală  – şi nu vă costă nici un leu – doar un pic de muncă pentru cauza generală de a proteja copiii aflaţi în divorţ şi de a vă asigura ca tot mai mulţi copiii continuă să aibă relaţii semnificative cu ambii părinţi post-divort.   Descărcaţi formularul de aici http://www.arpcc.ro/donatii/DoiLaSuta - printaţi-l în 10 exemplare şi apoi obţineţi semnăturile a 10 persoane salariate (mamă, tată, frate, soră, cumnat, văr, vecin, coleg de serviciu, etc.). Apoi depuneţi respectivele documente la ANAF. Ideal ar fi să ni le transmiteţi şi scanate pentru a ştii despre donaţiile respective şi a urmări ca ANAF transmite aceşti bani. 

ARPCC încearcă să strângă 10.000 de euro din campania 2% pentru a putea apoi aplica pentru un proiect cu bani europeni cu care să facem training pentru judecătorii implicaţi în procesele cu minori. Câtă vreme nu vom reuşi să educăm judecătorii, faptul că s-a schimbat legea nu va modifica semnificativ modul în care judecă aceşti judecători. Dacă însă vom reuşi să implementăm acest program de training la scară naţională (dorim să "re-calificam" măcar 300 de judecători) efectele se vor vedea pe copiii noştrii care vor primi programme de legături personale mai, în conformitate cu noiiile descoperiri ale ştiinţelor sociale (studii psihologice) iar nu cu codul comunist al familiei din 1954 după care au învăţat majoritatea judecătorilor. 


 Nu intrebati ce poate sa faca tara pentru voi, intrebati-va ce puteti face voi pentru tara.
John F. Kennedy, 

Ref. [ngo1172] 


Niciun comentariu:

Cele mai citite