sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Lista neagră a unităţilor medicale şi de învăţământ

Asociația Română pentru Custodia Comună  a deschis astăzi așanumita listă neagră a unităților de învățământ sau medicale care boicotează legăturile personale dintre copil și părintele nerezident. 

Fie că se refuză accesul părintelui nerezident la copil, fie că refuză să ofere părintelui informațiile privind situația medicală și școlară a copiilor, aceste unități încalcă legislația în vigoare, prevalându-se de faptul că legislația nu prevede sancțiuni eficiente.

Lista se regăsește la adresa web www.arpcc.ro/listaneagra
Dacă sunteţi un părinte nerezident şi aveţi documente incontestabile privind refuzul unităţii medicale sau şcolare de a vă permite accesul la dosarul medical sau şcolar al copilului ori chair accesul în incita unităţii pentru a putea vizita copilul puteţi să le transmiteţi scanate pe adresa [email protected] 

O prima unitate de învăţământ inclusă în listă este Cambridge School of Bucharest. Detalii despre motivele includerii în listă se pot găsi aici
  
Baza legală: 
(23) Ambii părinţi, indiferent dacă exercită sau nu autoritatea părintească, au dreptul de a solicita şi de a primi informaţii despre copil, din partea unităţilor şcolare, unităţilor sanitare sau a oricăror alte instituţii ce intră în contact cu copilul. (art. 31 din Legea 272/2004 aşa cum a fost modificată prin legea 257/2013. Textul legii se poate consulta aici )


A se vedea şi argumentaţia disponibilă aici

Niciun comentariu:

Cele mai citite