vineri, 19 mai 2017

Ministrul Justitiei: In toamna vom evalua cele patru Coduri

Articolul in original poate fi gasit aici




Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni ca cele patru coduri - penal, civil, de procedura penala si de procedura civila - vor fi evaluate in toamna acestui an, dupa ce reprezentantii sistemului judiciar au fost invitati sa trimita propuneri pentru modificarea articolelor care ridica probleme in practica, relateaza News.ro.





"Proiectul de lege pe care-l voi trimite la Guvern si Parlament are ca obiectiv declarat modificarea codului si a codului de procedura penala pentru punerea de acord cu deciziile Curtii Constitutionale. Cu ocazia consultarii prealabile, am primit propuneri valoroase dar care ies din limita obiectului de reglemenatare. Le-am retinut si le vom valorifica cand vom evalua cele patru coduri: Codul penal, Codul de procedura penala, Codul Civil, Codul de procedura civila.(...) CCR va pronunta probabil si alte decizii de neconstitutionalitate. Asta inseamna ca va fi o activitate continua. Avem decizii care vor genera modificari la Codul muncii, Codul silvic, pe care va trebui sa le punem de acord cu deciziile CCR. In perspectiva unei evaluari a celor patru coduri pentru toamna, rog sa ne transmiteti propuneri de reevaluare a acestora. Trebuiesc corelate intre ele. Vom retine in proiectul in dezbatere propunerile formulate", a anuntat, luni, Tudorel Toader in cadrul unei discutii privind punerea in acord a codurilor penale cu deciziile Curtii Constitutionale. 
La dezbatere participa Laura Oprean, prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Gabor, presedintele Asociatiilor Procurorilor din Romania (APR), Paul Cosac, consilier al sefului DIICOT, Marius Bulancea procuror sef de sectie din cadrul DNA, Cristian Ban vicepresedinte al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si reprezentanti ai avocatilor.
Proiectul Legii de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala este discutat, luni, la Ministerul Justitiei cu specialistii din justitie si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale din sistemul judiciar, in a doua dezbatere publica organizata inainte de trimiterea actului normativ in Parlament.
Proiectul Legii de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala va fi trimis Guvernului si apoi Parlamentului luni, cel tarziu marti, in functie de eventualele modificari care ar putea fi facute in urma dezbaterii publice, a declarat, luni dimineata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
"Vom vedea vedea propunerile, argumentele, vom vedea daca modificam ceva din proiectul aflat pe site. Azi, cel tarziu maine, il trimitem la Guvern si apoi la Parlament, in masura in care se vor impune modificari", a spus el.



Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite