joi, 2 februarie 2017

Se modifică legile cu privire la custodia comună, după cum afirmă activiştii

O copie a acestui articol poate fi descărcată aici
Articolul poate fi gasit in original aici

Traducător: Strilescu Anca
Corector: Zamfir Georgeta



New Delhi, 31 oct. 2014, DHNS:

Activiştii au primit cu bucurie decizia Comisiei Judiciare de a alege subiectul custodiei comune ca analiză în vederea propunerii unor posibile modificări la Legea cu privire la tutori şi la minorii sub tutelă.

Activiştii caută modificarea vechii legislaţii, care să satisfacă dorinţa miilor de părinţi separaţi care vor sa obţină posibilitatea de a avea custodie comună sau îngrijire părintească comună, care dă posibilitatea unui copil dintr-un cuplu divorţat să petreacă timp egal atât cu mama naturală cât şi cu tatăl. Kumar Jahgirdar, preşedintele ONG Iniţiativa Drepturile Copiilor pentru Custodia Comună, a spus: “Am cerut Guvernului să ia în considerare introducerea conceptului de custodie comună.”

“Copilul are nevoie de afecţiune din partea ambilor părinţi,” a declarat acesta. El a adăugat că în majoritatea cazurilor de divorţ, Instanţele de Judecată o preferă pe mamă ca tutore pentru copilul cu părinţi cu probleme.

“Noi am cerut drepturi cu privire la timpul alocat vizitelor din partea tatălui natural al copilului, astfel încât, petrecând timp de calitate cu copilul, şansele ca acesta să se înstrăineze de tată să fie reduse,” a spus Jahgirdar.

După Savio Periara, pshiholog de copii şi consilier din Bangalore: “Taţii din ziua de azi au grijă de copii la fel ca mamele. Cuplurile separate, în mod normal, se luptă pentru satisfacerea propriului lor ego, ca să controleze copilul ca şi unealtă de răzbunare şi pedepsire a celuilalt.”

“Astfel de situaţii pot fi evitate făcând custodia comună obligatorie pentru binele copilului. Este timpul ca legile să fie modificate pentru promovarea co-parentalitaţii,” a declarat aceasta.

Activistul Swaroop Sarkar spunea că sondajele au arătat faptul că în anumite ţări, unde custodia comună a devenit obligatorie, rata divorţului a scăzut.

“Practica generală este ca copilul să stea în timpul săptămânii cu un părinte şi în weekend-uri cu celălalt. Vacanţele şcolare, de asemenea, se petrec în mod egal cu ambii părinţi separaţi,”a declarat el. El spunea că mişcarea Comisiei Judiciare este una pozitivă, în direcţia revizuirii Legii cu privire la tutori şi copiii sub tutelă, care nu se mai potriveşte cu vremurile şi realitatea timpurilor moderne.

“Custodia comună este necesară în interesul copiilor şi în interesul, la o scară mai largă, a societăţii, deoarece studiile de cercetare arată că un copil, căruia i s-a negat dragostea şi grija tatălui, va fi înclinat să renunţe la scoală, să fugă de acasă, să devină un delincvent şi în cazul fetelor, să devină vulnerabile la o eventuală sarcină în perioada adolescenţei”, a mai spus el.




ref.[ngo2120]
Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite